Stykke med ostekake med browniesbunn
Bakst, Dessert, Kake

Marmorert ostekake med browniesbunn

Denne syndig gode lekkerbiskenen av en ostekake ble til tidligere i sommer da min søte venninne Ines spurte om jeg ville bake en kake til bryllupet hennes. Opprinnelig ville Ines at jeg skulle bake Hummingbirds deilige ostelagkake med bringebærkrem, men jeg sa nei. Enn så god den er så er den litt pes å lage med dobbelsteking osv. Men ganske raskt fikk jeg dårlig samvittighet. Man kan jo ikke si nei til en brud! Det må jo være dårlig karma på et eller annet nivå…

Ostekake med browniesbunn

For ikke å gi meg selv evig dårlig “forhold-mojo” for å ha nektet en brud en god kake, bestemte jeg meg for å slå sammen to gamle oppskrifter. Et slags giftemål på kakefronten: min superenkle brownies som bunn, og kremet ostemasse med bringebær og melkesjokolade som topping. Resultatet ble en fløyelsmyk ostekake som smaker intet mindre enn himmelsk (og ikke minst er himla enkel å bake). A match made in heaven, if you ask me…

Marmorert ostekake med browniesbunn (26 cm)

Browniesbunn:
2 egg
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
1 knivsodd salt
1,5 dl hvetemel
100 g smeltet smør
40 g hakkede nøtter (kan sløyfes)

Egg og sukker røres slapt sammen i en bakebolle. Tilsett det tørre og bland godt sammen. Hell over smeltet smør og rør om til du har en jevn røre. Alt røres slapt sammen i en bakebolle. Ikke pisk. Klem fast bakepapir i bunnen av springformen (ca 26 cm diam.). Hell browniesrøren over i kakeformen og fordel jevnt. Stek bunnen midt i ovnen på 180 grader (varmluftsovn) i 25-30 minutter. Avkjøl på rist mens resten av ostekaken forberedes.

stykke med ostekake og friske bringebær

Ostefyll:
375 g romtemperert kremost (f.eks. Philadelphia)
220 ml kremfløte
100 g sukker
150 g melkesjokolade, smeltet
200 g friske bringebær + ekstra bær til pynt

Bruk kjøkkenmaskin med visp (på lav hastighet) til å blande kremost, fløte og sukker til en jevn, kremete masse. Det tar et par minutter. Rør inn hele bringebær. Smelt melkesjokoladen over vannbad og vend så smeltet sjokolade forsiktig inn i ostemassen. Den skal ikke blandes helt inn. Hell ostemassen over den avkjølte browniesbunnen og fordel jevnt. Dekk til kaken og sett kaldt i minimum 6 timer (helst natten over), slik at kaken får stivnet skikkelig. Pynt med friske bringebær rett før servering.

Tips: Denne ostekaken kan fryses. Smaken er den samme gode, men den ser litt mindre “fresh” ut.

27 Comments

 1. TAKK for denne oppskrifta! Den skal lages til dåp i helga. Hva tenker du om å blande inn litt gelé i kremen for at den skal stivne? Eller stivner denne kremen nok av seg selv?

  • ENEstående Mat

   Hei Silje! Jeg har laget kaken uten gele og synes konsistensen blir veldig myk og fin, og akkurat passe stiv. Ønsker du litt mer stivhet, og er usikker på om kaken blir stiv nok av seg selv er det ikke noe i veien for å bruke litt gele :-)
   Lykke til!

 2. Lagde denne i helga, og den ble rågod! Takk for oppskrift, den skal skrives bak øret:)

 3. Ser kjempegod ut! Skal kremen piskes først?

  • ENEstående Mat

   Nei, kremost, fløte og sukker “piskes samtidig og da dannes kremen og den luftige konsistensen. Nesten magi ;-)

 4. Da har jeg prøvd ut denne oppskriften :) Skal ha klubb ikveld, så er utrolig spent på å smake :D Kaken høres himmelsk ut :D Ha en fin dag!!

 5. Kjempegod kake :) laget den flere ganger, ny i kveld til morgendagens middag :)

 6. Hei! Prøver meg på denne kaken, da den ser utrolig lekker ut. Men jeg er veldig i tvil om hvor kremete ostemassen skal være… Den har blitt fyldig etter et par minutter, men absolutt rennende… Eller skal den være som krem? Bakehilsen fra Ida:-)

 7. Dette ble heilt fantastisk!
  Noe også alle gjestene var enige om :) Takk for inspirasjon!!

 8. Denne kaken lagde jeg til bibelgruppa her om dagen. De var utrolig fornøyde! Kaka var perfekt balansert. De friske bringebærne og den litt syrlige ostekremen var en fin kontrast til det søte. Tusen hjertelig takk for en nydelig oppskrift! Denne kommer jeg til å benytte meg mer av! :D

  • ENEstående Mat

   Tusen takk for den fine tilbakemeldingen, Marita! Det er alltid gøy når oppskriftene faller i smak :-)

 9. Er det noen som har erfaring med å lage brownie-bunnen dagen før man lager ostekremen? Og kan bunnen holde seg 2 dager? Eller vil den bli tørr? Jeg skal bake denne til et bryllup på lørdag. Og det ville vært fantastisk å “få unna” litt av alt som skal forberedes. Setter stor pris på svar! :) <3

  • ENEstående Mat

   Hei Marita! Jeg har laget denne bunnen flere ganger og den er aldri blitt tørr. Ville dekket den godt til med plast om du oppbevarer den i romtemperatur, eller du kan steke bunnen, avkjøle den helt og legge den i frysen til du skal bruke den. Pass da på at bunnen er helt tint før ostekremen kommer på og den settes i kjøleskapet for å stivne.
   Konklusjonen er at du gjerne kan lage bunnen i forkant. Lykke til!

   • Tusen takk for svar Den ble helt topp!
    Nå maser jeg kanskje fælt.. men hvordan tror du kaka ville smakt ved å tilsette salte valnøtter i browniedeigen? (Du har en oppskrift på brownies med salte nøtter som er nyyydelig)
    Ha en strålende dag!

    • ENEstående Mat

     Hei, Marita!
     Jeg er sikker på at salte nøtter vil fungere helt suverent i denne kaka også. Det er bare å prøve seg fram :-)
     Ha en fantastisk fin dag!

 10. Denne ser nydelig ut! :) Jeg bare lurer på om bunnen skal være i formen når ostemassen helles over? Jeg regner med at det vil renne av ellers? Gleder meg til å teste denne!

  • ENEstående Mat

   Hei Marte! Bruk kakeformen helt til kaken er helt ferdig. Det er bare å glede seg – denne kaka er nyyyydelig :-) Lykke til med bakingen. AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.