Bilde av wraps med bresaola og grillet aubergine
Lunsj, Matpakke, Snacks

Lunsjwrap med bresaola og aubergine

Jeg gikk på en kjempesmell tidligere i sommer. Full av inspirasjon etter matreisen til Bolsena kom jeg hjem og bestemte meg for å servere bresaola til noen venninner. Nå har ikke butikkene i sentrum av Norges femte største by all verdens å skryte av på utvalgsfronten, men der det finnes vilje finnes det vei… Jeg gikk altså til min faste leverandør av “det-som-ikke-er-i-basissortimentet” og bestilte en halv kilo bresaola (tenkte det var greit å ha litt ekstra når jeg først skulle bestille). So far, so good. Det var først da jeg skulle hente den italienske delikatessen at smellen kom. 800 kroner for noen skarve skiver med tørket kjøtt!!! Jeg er sikker på at betjeningen kunne høre underkjeven min treffe gulvflisene mens jeg vantro stirret på betalingsautomaten. Det er litt uvisst hvordan, men jeg klarte samle meg såpass at jeg fikk tastet inn pinkoden og komme meg ut av butikken uten for mye oppstyr – med 500 g kjøtt og minus en en del lapper på kontoen…

Bilde av wraps med bresaola og grillet aubergine

Prisen til tross: jeg har storkost meg med bresaolaen i sommer og jeg begynner nå å nærme meg siste rest. Den italienske biffileten har fått prøve seg på sandwicher, til omelett, i salater og nå til slutt i denne sabla gode lunsjwrapsen. Det er nemlig viktig å unne seg litt luksus i hverdagen ;-)

Lunsjwrap med bresaola og grillet aubergine (1 porsjon)
6 skiver aubergine (3-5 mm tykke)
2 ss grønn pesto
2 stk hvetetortilla, medium størrelse
Salatblader (ruccola, babyspinat, feltsalat o.l.)
4 skiver bresaola (vanlig spekeskinke eller kokt skinke funker også)
Sorte oliven
Parmesanost
Ristede gresskarkjerner

Skjær jevne tynne skiver av auberginen. Bruk gjerne mandolin. Gni litt salt inn i snittflatene og la auberginen ligge mens du lager pestoen (ca 10 minutter). Tørk av salt og væske med kjøkkenpapir og grill/stek aubergineskivene et minutt eller så på hver side.

Smør en spiseskje pesto utover på hver tortilla. Legg på aubergineskiver, salatblader, skinke og oliven. Topp med noen tynne skiver parmesanost og dryss til slutt over gresskarkjerner. Rull sammen og nyt!

Bilde av fjøl med lunsjwrap

 

TIPS: Ikke la deg skremme av prisen jeg betalte på bresaola. Det skal være tilgjengelig for en rimeligere penge på velassorterte dagligvarebutikker, samt at det er langt billigere i f.eks. Danmark og selvsagt Italia (om du skulle befinne deg der en gang i framtiden).

 

2 Comments

  1. Ojojoj! Denne idéen skal jeg ta til meg! Selvfølgelig! Grillet aubergine er jo så godt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.