bilde av energi cookies med frø i bakgrunnen
Frokost, Matpakke, Mellommåltid, Småkaker, Snacks

Sunne energibomber

Jeg er inne i min årlige høstfornektelse. Så lenge kalenderen viser at det sommer tviholder jeg på flipfloppene og de korte skjørtene og krysser fingerene for en het “indian summer”. Men før eller senere må nok også jeg innrømme at solen står lavere og lavere på himmelen og at det går mot mørkere tider. Og med mørket kommer et betydelig lavere energinivå på denne hardnakka sommerjenta…

bilde av energi cookies med frø i bakgrunnen

I høst har jeg likevel tenkt å bekjempe midt-på-dagen-gjesping med disse sunne energibombene. Cookiesene er passe søte og helt perfekte mellommåltider. De skal få meg over kl 10-kneika, blodsukkerkrisen kl 14 og sugen-på-noe-hele-tiden-galskapen som av og til kan oppstå ut av det blå. Det er mye mulig det kan blir en fin mørketid likevel…

Sunne energibomber (12-14 stk.)

50 g pistasjenøtter, finmalt
200 g havregryn
50 g gresskarfrø
50 g sesamfrø
60 g kokosflak, eller vanlig usukret kokosmasse
60 g tørkede tranebær
1 ss fiberhusk (fås på helsekostbutikker og enkelte dagligvarebutikker)
1 ts salt
1 ts malt kanel
2 egg
1 ss solsikkeolje
2 ss akasiehonning
1 dl vann

Sett ovnen på 200 grader (varmluft). Finmal pistasjenøtter i en food processor eller lignende. Bland nøttene sammen med alt det tørre i en stor bakebolle. Pisk sammen eggene og bland inn olje, honning og vann. Hell væsken over frøblandingen og rør godt til alt er fuktig og klebrig.

Ta ca en neve deig og press sammen til en ball. Legg på bakapapirkledd stekebrett og press ballen flat med håndbaken til en flat, rund cookieform (ca 0,5 cm tykk). Gjenta med resten av deigen. PS: Deigen henger ikke godt sammen, så forsøk å pakke løse frø så godt inn i hver cookie som mulig. Alternativt kan hele deigen smøres gjevnt utover et bakepapirkledd stekebrett og kuttes med pizzahjul etter steking.

Nærbilde av energi cookie

Stek enegribombene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til cookiesene har fått fin farge og er blitt noe mørkere i kantene. Avkjøl på rist og oppbevar tørt og mørkt.

TIPS: Det er fullt mulig å droppe fiberhusk fra oppskriften om du ikke får tak i. Deigen blir enda løsere og kakene henger ikke veldig godt sammen, men smaken er like god.

Energibombene er inspirert av tilsvarende fristelser som er til salgs på Drømmeplassen i KRS – et superdupert bakeri som absolutt er verd et besøk eller tre :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.