tallerken med bresaola sett ovenfra
Forrett, Snacks, Tapas

Bresaola – enkel lykke på et fat

Jeg er fremdeles litt på den italienske bølgen etter “den store pastareisen” til Bolsena tidligere i vår. Pasta har ennå ikke stått på menyen i elveslottet etter at jeg kom hjem, men det nærmer seg sakte men sikkert. I mellomtiden har jeg omfavnet en annen italiensk godsak som jeg smakte for første gang på turen: bresaola. Bresaola er lufttørket saltet biffilet som har modnet og fått en dyp mørkerød farge. Det er magert og utrolig mørt og har en nesten søtlig duft og smak. De lekre tynne kjøttskivene brukes gjerne på sandwich, pasta og pizza, men for den reneste smaksopplevelsen synes jeg at et fat med bresaola, ruccola og parmesan er det aller beste. Det er et lite stykke Italia, både i farger og gode råvarer!

tallerken med bresaola sett ovenfra

Et fat med bresaola passer perfekt til kveldskosen, som en lett forrett, eller som en del av et festbord med mange forskjellige retter. Jeg strør gjerne over noen ristede pinjekjerner for å få litt “knas”, men det er ikke nødvendig. Det er kjøttet som har hovedrollen. Så enkelt, og så ufattelig digg!

Bresaola med ruccola og parmesanost (1 porsjon)

60 g bresaola, i tynne skiver
1 god neve ruccolasalat, vasket og tørket
Parmesanost, i små skiver
1 ss ristede pinjekjerner
Nykvernet pepper
Extra virgin olivenolje

Hvis du har et helt stykke bresaola, skjær det i så tynne skiver som mulig. Det kan hjelpe om kjøttsykket har ligget litt i frysen før det skjæres opp.

Fordel bresaolaen på et flatt fat eller en tallerken. Dryss over vasket ruccola, parmesanost og ristede pinjekjerner. Krydre med nykvernet pepper og ringle over god olivenolje. Prego!

nærbilde av et fat med bresaola

Takk til Remi og Remi på Casa Remi i Bolsena som introduserte meg til bresaolaens enkle genialitet :-)

2 Comments

  1. Dette var nytt for meg. Elsker tips om ny mat og spennende mat, og når det i tillegg er så enkelt at det er genialt, ja da kan det ikke bli bedre. Jeg har ikke sett bresaola på min lokale Meny-butikk. Hvordan få tak i det her i Norge, tror du?

    • ENEstående Mat

      Hei Marianne!
      Jeg gikk på en lokal fisk- og viltbutikk i Kristiansand og bestilte bresaola. Vil tro at du kan spørre på Meny, Ultra og lignende velutstyrte butikker om de kan ta inn, eller om du kan bestille. Det er mye vanligere i Danmark (og billigere), så hvis du skal på tur er det bare å hamstre. Kan ligge i frysen, men har som regel god holdbarhetsdato :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.