bakt søtpotet med chorizo
Snacks, Tilbehør

Min søtpotet er lastet med chorizo

For noen år siden kunne du ikke nesten ikke finne et eneste spisested i min kjære hjemby uten at det stod “Loaded potato skins” på menyen. Jeg lot meg alltid friste, men straks toppingen var spist var det jo bare tørr og smakløs potet igjen. Det var mer som bakt potet med minimale mengder bacon, smeltet ost og kanskje en rømmeklatt. Ikke akkurat noen høydare. “Lastet søtpotet”, derimot, det er et konsept jeg kan li’! Søtpoteten smaker jo faktisk noe, men trikset er fremdeles å blande alle godsakene godt slik at du ikke blir skuffet når det nærmer seg slutten. Siste bit skal smake like mye som den første, og definitivt friste til gjentagelse.

bakt søtpotet med chorizo

Bakt søtpotet med chorizo (1 porsjon)

1 medium stor søtpotet (ca 150-200 g), vasket og delt i to
Olivenolje
Salt og pepper

Revet manchego, eller annen god ost
Chorizo, i små terninger
Vårløk, finsnittet
Sitron

Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk søtpoteten og del den i to på langs. Gni snittflaten inn med olje og krydre med salt og pepper. Legg søtpoteten på bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 30 minutter.

Når søtpoteten er mør hele veien gjennom, ta ut av ovnen og øk temperaturen til 230 grader. Bruk en t-skje til å grave ut innmaten. Vær forsiktig slik at ikke skallet blir skadet. Ha innmaten over i en bolle og rør inn revet ost, chorizobiter og litt finsnittet vårløk. Skvis over litt sitronsaft og rør om før blandingen legges tilbake i søtpotetskallene. Strø gjerne over litt ekstra ost på toppen før brettet settes inn igjen i ovnen, gjerne høyt oppe. Stek til du ser osten smelter og pølsa svetter. Server med mer vårløk, sitronbåter og kanskje en klatt rømme hvis du har…

Nærbilde av bakt søtpotet

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.