Bilder av GladMat-juryen 2014
ENEstående Mat, Reise

Glad i mat på GladMat 2014

Jeg har har hatt Norges beste sommerjobb! I 3 dager (og netter) har jeg sammen med 5 andre matbloggere vært jurymedlem i GladMat-juryen under årets GladMat i Stavanger. Vår oppgave har vært å besøke, og ikke minst spise oss gjennom ALLE utstillerene på Norges største matfestival, for så å kåre de beste av de beste i fire kategorier.

Bilder av GladMat-juryen 2014

Det er vanskelig å føle at man er på “jobb” når alt man skal gjøre er å spise, drikke og henge sammen med fine folk. GladMat-juryen var sammensatt av noen kjente fjes og noen nye: Lars (larsspiser.no) og Olav (hobbykokken.no) kjenner jeg fra matbloggerne.no. Analiza (lizasmatverden) har jeg truffet et par ganger tidligere, og Liv (matogurter.com) og Elin (kjoekkenmagi.no) var helt nye bekjentskaper. Sammen var vi dynamitt og besøkte hver eneste én av de drøyt 100 utstillere…

bildet av småretter fra GladMat-festivalen 2014
Noen “smakebilder” fra årets GladMat

På 72 timer smakte jeg på spesialitetene til over 40 av deltakerne! Definitivt en kremjobb, men samtidig noe av det hardeste jeg og magen min noensinne har tatt del i. Det er tøffere enn man skulle tro. Konseptet “stappmett” har fått en helt ny betydning…

Det er da også ganske vanskelig å være dommer over så mye bra og variert mat. Hvordan kan man egentlig kunne sammenligne et ni-retters gourmetmåltid med en helt magisk klippfiskburger laget på bare lokale råvarer, eller en enkel bit piri-piri konfekt mot saftige grønne kyllingspyd? Det er nær sagt umulig (og litt urettferdig), men etter en del runder rundt bordet ble vi til slutt enige om (og ganske stolte over) våre fire vinnere:
Beste smårett: Scandic
Beste GladMatopplevelse: Tango
Beste GladMatstand: Tine
Årets nyskaper 2014: Sjøhuset Skagen

Bilder fra GladMat 2014
Noen nominerte, noen engasjerte og alle dedikerte!

Det aller beste med årets sommerjobb var til syvende og sist alle de fine folkene. Jeg har alltid vært klar over at vi med litt over middels interesse for mat stort sett er et lystig og omgjengelig folkeslag, men det har bare blitt enda mer tydelig i løpet GladMat-festivalen. Overalt hvor vi gikk ble vi møtt av entusiasme og stolthet, enorm generøsitet og ikke minst store glis. Gode mathistorier og andre skrøner ble delt og fortært av store og små, hemmeligheter ble røpt og nye hemmeligheter oppstod. Og for å “toppa heile driden” viste Stavanger seg fra sin aller beste side: nærmest skyfri himmel og 27 grader fire dager til ende. Det er bare å bøye seg i hatten for årets fineste mateventyr – GladMat-festivalen 2014! Jeg gleder meg allerede til 2015, og satser på at jeg har funnet tilbake til sult-følelsen innen da…

to bildet fra GladMat 2014
C U next year, GladMat!

Tags

2 Comments

 1. Ha ha ha, det bildet med linselusa har jeg ikke sett før nå.
  Superbra dager og mye god mat.
  Gøy å se deg igjen.
  Gleder meg til Gladmaten 2015 jeg også:)
  Klem
  Analiza

  • ENEstående Mat

   Vi var et godt team, Analiza. Veldig gøy å spise med deg igjen :-) Regner med vi sees igjen i oktober ;-)
   Klem, AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.