Drikke, Produkttest

Vintest: Italienske bobler for én

La meg bare si det med en gang: Er du en vaskeekte vinkjenner med supernese – keep on moving! Jeg har ingen erfaring med vin utover det at jeg liker å ta meg et glass eller tre, og så har jeg vært på besøk på en og annen vingård. Her vil du ikke kunne lese om subtile hint av 30 år gammel asfalt i ettersmaken eller hvordan vinmarkens nord-sør beliggenhet har satt sitt preg på lukten. Misforstå meg rett: jeg skulle gjerne vært en skikkelig vinkjenner, men jeg tror jeg mangler både finjustert nese, gane og tålmodighet.

Nå er det likevel sånn at jeg lar meg ikke stoppe av en liten detalj som manglende talent eller tålmodighet. Alliert med et par venner (Slottsherren og Pizzakokken), hvorav den ene er laaaaangt over middels interessert og dyktig i faget, har jeg tenkt å av og til komme med noen beskjedne tips om hint og dett som kan skjule seg av enestående skatter i de velfylte hyllene på polet. Og først ut: Italian bubbles to go!

serviett

Jeg drikker gjerne Prosecco hele året, både med og uten mat, men det er nok ikke til å stikke under en fluktstol at det er ekstra stas med sprudlevann i glasset om sommeren. Alt er lett om sommeren: maten, klærne og vinen… Som “enestående” åpner jeg sjelden en hel flaske for å ta meg ett glass, men det behøver jeg heller ikke. Slottsherren, Pizzakokken og jeg har testet små (så utrolig søte og små) enheter med italienske bobler og her er vår ikke altfor seriøse vurdering:

rosato2go

Rosato 2 Go
Aluminiumsboks o,2 L. Sprudlende rosévin. Italia. Basisutvalget. Kr 38,90
Vurdering: Island møter rasberry daiquiri! Ikke akkurat noen høydare, med en altfor syntetisk smak av røde bær og pære. En av oss mente smaken hadde lett grønnsåpepreg, mens en annen fikk assosiasjoner til kirsebærkompott, og den tredje tenkte på svovelstikker. Ingen vinner i vårt lille smakspanel…

secco_frizzante

Sezzo Frizzante 2 Go
Aluminiumsboks 0,2 L. Sprudlende hvitvin. Italia. Basisutvalget. Kr 38,90
Vurdering: Lys og delikat farge som frister deg til å lukte på vinen. Ikke gjør det. Om det er emballasjen som gjør det, eller vinen – det lukter innestengt fjøs. Heldigvis smaker den bedre enn den lukter, så vinen er ikke dum hvis den drikkes med sugerør. Smaker litt syntetisk pære, men tilsett et par dråper lime, og den kommer seg veldig. Corona i vinformat, altså… Absolutt best når den er iskald.

Masottina

Masottina Prosecco Extra Dry
Flaske med skrukork 0,2 L. Spudlende hvitvin. Italia. Bestillingsutvalget. Kr 46,-
Vurdering: Søteste flaska i testen, med praktisk skrukork og fin etikett. Minner om småflaskene man får på fly når man bestiller musserende. Lys farge med litt grønnskjær, og veldig typisk prosecco-smak av pære. Panelet var litt uenige: Pizzakokken synes dette var en relativt god og lettdrikkelig vin, mens Slottsherren synes den hadde en litt overmoden lukt og smak. Jeg synes vinen var midt på treet med litt for søtlig ettersmak, men absolutt drikkanes.

voga_sparkling

Voga Sparkling
Flaske med skrukork 0,2 L. Musserende vin. Italia. Bestillingsutvalget. Kr 48,50
Vurdering: Stilig VOSS-aktig flaske med praktisk skrukork. Den utgir seg ikke for å være noe annet enn det den er – perfekt picknik-i-parken-vin. Frisk og lettdrikkelig med en litt bitter ettersmak, uten at det er en dårlig ting. Passer nok best uten mat (som de andre i testen), men kan kanskje klare seg greit sammen med et rekesmørbrød (eller italiensk pizza). Bør nytes iskald. Testens sikre vinner :-)

Dette innlegget er på ingen måte sponset eller betalt for på noen måte, og panelets vurderinger er fullstendig subjektive og til tider helt useriøse ;-)

6 Comments

  1. Den ærligste og beste vinanmeldelsen jeg har lest, men jobb i markedsavdelingen hos vinhandlerne blir det nok ikke.

  2. Morsomste vintesten jeg har lest. Jeg gleder meg til flere tester.. :-)

  3. Benedicte

    Fabelaktig innlegg! Ler og koser meg med bloggen din – mye god mat og lesing, perfekt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.