oreo ostekake
Bakst, Dessert, Kake

Oreo-ostekake-drøm

Jeg er ingen trendsetter på kjøkkenet. Når “alle andre” lager Oreo-kake, så vil også jeg lage Oreo-kake. For det høres jo bare helt fantastisk ut, ikke sant? Jeg har likevel prøvd å lage min lille vri på herligheten: utgangspunktet er mammas fantastiske ostekake, Marie er byttet ut med Oreo, og voíla: Oreo-ostekake-drøm!

ostekake med bunn av oreokjeks

Oreo-ostekake

225 g knuste Oreokjeks (uten fyll)
120 g smeltet smør

225 g philadelphia ost, romtemperert
120 g melis
1 beger lettrømme
3 dl kremfløte, pisket til krem
1 pk sitrongelé (laget med kun 2,5 dl vann)

Topping:
50 g knuste Oreokjeks (uten fyll)

Knus kjeks og rør sammen med smeltet smør. Trykk massen hard ned i en rund kakeform. Settes kaldt mens ostemassen lages.

Ost, melis og lettrømme røres sammen til en jevn masse. Vend krem forsiktig inn i ostemassen.

Lag sitrongelé, avkjøl og vend inn i ostemassen. Hell ostemassen over kjeksbunnen.

nærbilde av ostekake med oreokjeks

Topping: finmal 50 g Oreokjeks i urtehakker/food processor. Bruk en sikt og fordel kjeksen over ostekaken. Pynt med noen hele Oreokjeks til slutt. Dekk formen med lokk eller plast og sett kaken i kjøleskapet over natten, eller minimun 6-8 timer.

Server med kruttsterk kaffe. Sabla godt, altså!

38 Comments

 1. Heeei! Kult konsept med ENEstående mat :) Familiekokeboka må jeg teste ut! Mange deilige oppskrifter her og, selv om vi er 2 og en 1/2… Ha en fin dag!

 2. Denne skal jeg pröve! Men jeg lurer litt paa aa teste aa blande ostemassen med fyllet fra kjeksen…? Og kanskje bytte ut geleen til en som ikke er syrlig – kanskje bare geleplater (for aa faa enda mer “oreo-opplevelse”)? Noen erfaringer der?

  • Hei Hanne! jeg har ikke teste denne ut med oreo-fyllet, eller med gelantinplater. Er sikker på at gelantinplatene oppløst i samme menge vann som til gele virker bra. Når det kommer til fyllet synes jeg det smaker veldig syntetisk, derfor bruker jeg det ikke i kaken. Tilsett 1-2 ts vaniljesukker til ostemassen og jeg ersikker på at oreo-smaken kommer enda bedre fram :-)

  • Jeg tenkte på akkurat det samme! (ligger nok i navnet!;-)) Jeg er ikke så glad i smaken på gele, så jeg ville byttet ut med gelatin. Litt vaniljeessens eller vaniljesukker ville nok også gjøre susen. Denne kan det nok hende jeg må teste ut……..

   • ENEstående Mat

    Hvis du tester med gelantinplater, Hanne Elise, så hører jeg gjerne om erfaringene med det! Lykker til med bakingen, og ha en strålende fin lørdag.
    AC:-)

 3. Janet Vindenæs

  Nå har jeg testet ut oppskriften med nok en liten vri – mest pga utvalget i kjøkkenskapet på tidspunktet jeg fikk ånden til å lage ei kake. Hadde kremen fra oreo kakene i ostekremen, og brukte jordbærgele i stedet for sitron. Kaka ble deilig!

 4. Ellen Gulbrandsen

  Kjempekake. Kan den lages med f.eks. rosa gele (blå) til konfirmasjon o.l.??

 5. Skal ostekaken stivne før man legger på “toppingen” ? For ellers vil vel kjeksen skli ned i røren..?

  • Hei Helene! Jeg har alltid hatt på “toppingen” før kaken stivner og den har ikke sunket ned i ostemassen. Men den blir litt “soggy” kanskje… Men det har med kjølingen å gjøre også. Det kan uansett ikke skade å ha den knuste kjeksen på etter at ostekaken er stivnet. AC:-)

 6. Aha =)) Gleder meg til å prøve =) Hvor mange kjekspakker må man ha til denne oppskriften? =)

 7. Veronica E H

  Aah for en deilig kake, jeg blir så yr av og se på bildene..!

 8. ahhh ahhhh ahhhh, vann i munnen

 9. Hei!

  Jeg lurte på om det er mulig å lage kaken med hurtiggelé isteden for vanlig gelé? Skal lage kaken uten gelatin, og hurtiggelé inneholder ikke gelatin :)

  • ENEstående Mat

   Jeg kjenner ikke til hurtiggelé som produkt, men tenker det ikke burde være noe problem. Oppskriften kever mindre vann til geléen enn om du skulle laget gelé, dette for at ostemassen skal kunne stivne. Du må bare prøve deg fram med hurtiggeléen og passe på at den ikke stivner før alt er blandet og helt over kjeksbunnen.
   Lykke til. AC:-)

 10. Ser alldeles nydelig ut, denne skal prøves :)

 11. hei æ e ikke nå kakebake meneske enda men det her vil æ påøv men…kor knust ska kjeksa i bun vær å sjelen kavel ikke vær stivna nor man blande den??? =) dome spørsmål sikert men æ har ikke baka så veldi mange kaka i mit liv=P

  • ENEstående Mat

   Ingen spørsmål er dumme :-)
   Knus kjeksene ganske fint. Du kan ha kjeks i en pose og bruke en flaske som kjevle. Jo grovere kjeksene er knust, jo mer smuldrete blir bunnen når kaken er ferdig.
   geleen skal ikke være stivnet i det hele tatt. Bare litt avkjølt, men fremdeles rennende. Lykke til :-)

 12. Nathalie

  Noen som vet hvor mange gelatinplater man trenger hvis man bruker det istedenfor gelé?

  høres ut som ei herlig kake, denne skal jeg prøve meg på! :)
  mmmmmmmmm

  • ENEstående Mat

   Beklager, Nathalie, men dette vet jeg ikke svaret på. Kikket på en annen oppskrift jeg har som bruker gelatinplater. Der stod det 10 plater. og jeg vil tro det var ca samme mengde masse som til oreokaken. Så med mindre noen andre kan svare tror jeg du bare må prøve deg litt fram :-)
   Lykke til!
   AC:-)

 13. Hei, den ser veldig fristende ut. Har du prøvd å fryse den? Skal nemlig lage veldig mye, og trenger da lage den en stund før, for å rekke alt ;)

  • ENEstående Mat

   Hei Gøril! Pga gelantinen ville jeg ikke hatt denne kaken i frysen. Men den kan stå i kjøleskapet opp til en uke eller så, bare den er godt tildekket.
   AC :-)

 14. gudrun s.

  Hei ein plar og ha 1dl veska pr pl. gelatin

 15. Hvor stor springform brukte du til denne oppskriften?

 16. Jeg prøvde å lage denne kaken for noen uker siden, og den ble KJEMPEGOD!!:) Samboeren ble meget fornøyd:) Så tusen takk for en herlig oppskrift:)

  Det eneste jeg slet med var at bunnen satt veldig godt fast. Det var vanskelig å få skjært ut hele kaken uten at bunnen satte seg fast. Har du noe tips mot det?:/

  • ENEstående Mat

   Hei Monica!
   Heldigvis finnes det et godt tips til å unngå at bunnen blir igjen i formen: Dekk bunnen med bakepapir og klem det fast med ringen på springformen. Slik kan hele kaken enkelt løftes over på serveringsfat, og bunnen følger med resten av kaka :-)
   Lykke til neste gang :-)

   • Eller ta vekk bunnen i springforma og laga kaka rett ned på serveringsfatet. Det funker fint når det ikke skal stekes :) skal lage denne kaka nå til samboern sin bursdag og over middels interresert kakefamilie.Blir spennende :)

 17. Elizabeth

  Hei

  Lagde denne kaken til en dåp forrige helg
  Lagde først bunn av digestive, så la jeg et lag med oreobunn og deretter ostekremen.
  Oppå smuldret jeg oreokjeks og strødde over med sikt og pyntet med ferske jordbær rundt kanten og oppå
  Hele kaken forsvant på et blunk, det var kjempegodt!
  Takk for oppskrift :)

  • ENEstående Mat

   Hei Elisabeth! For en spennende variant på bunnen. Det likte jeg.

   Det er det alltid fint med tilbakemelding på at oppskriftene faller i smak. Tusen takk for det :-)

 18. Jeg lagde denne kaken uten å avkjøle siteongeleen før jeg satte den i. Er det derfor den ble helt sausete da vi skulle spise den? Vi satte den i kjøleskapet over natten, så det må vel ha vært dette? Help meee, jeg vil så gjerne lage denne ordentlig!

  • ENEstående Mat

   Hei Peter! Det er skikkelig kjipt når man baker og resultatet ikke blir som man forventer. Jeg har flere ganger vært ganske utålmodig selv og hatt i litt for varm gelé, men det har som regel gått fint med mine kaker.

   Jeg vil selvsagt forsøke å hjelpe deg å finne ut hva som har gått galt og hva du kan gjøre for at det skal gå bedre neste gang. Her er noen tanker: Det er veldig viktig at vannet til geléen koker skikkelig opp og at gelépulveret røres ut i minst to minutter som det står på pakningen. Den høye temperaturen sørger for “aktivering” av gelatinen slik at den stivner skikkelig. Og hvis ikke den røres ut kan det bli for lite gelatin til ostemassen. Det er også veldig viktig at man kun bruker halvparten av vannet som står på gelépakningen, altså 2,5 dl i stedet for 5, slik at det ikke blir for mye væske i forhold til gelatin og ostemasse.

   Håper dette kan hjelpe deg på riktig vei. AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.