Tallerken med pasta i salviesmør
Middag

Pasta med salviesmør

Sommeren fosser framover og det nærmer seg ferie, men i stedet for å være full av energi og sommerlyst humør har jeg beveget meg inn i en litt funky sinnstemning. Det samme skjer hvert år. I takt med at stadig flere kolleger kobler på fraværsmeldinger på jobbmailen, synker jeg ned i et salgs limboland. Jeg føler meg tom. Tom på inspirasjonskontoen, tom på energikontoen, tom på bankkontoen… Sava, som jeg gleder meg til å komponere min egen fraværsmelding!

Tallerken med pasta i salviesmør

Når jeg er i et slikt giddalaust og stusselig humør er det i grunnen bare én ting som hjelper: herlig rask, syndig god og trøstende pasta med salviesmør. Det er like genialt som det er enkelt, og det burde være nok karbohydrater til å holde meg gående et par dager til nærmere ferien…

Pasta med salviesmør (1 porsjon)

100-120 g rigatoni (pastarør), eller annen pasta
1 fedd hvitløk, delt i 2
Salt
1 ss smør
2-3 blader salvie, grovt hakket
En liten skvis sitronsaft
20 g parmesanost, revet

Kok opp vann med salt til pastaen. Skrell hvitløksfedd og del i to. Ta ut “kjernen” i feddet. Italienerne kaller det hvitløkens sjel, og kan den kan gi en bitter smak som ikke er ønskelig. Ha de to halvdelene hvitløksfedd i kokevannet sammen med pastaen. Kok pastaen som anvist på pakningen.

Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Trekk kasserollen bort fra varmen når smøret begynner å få litt farge, og rør inn grovhakket salvie og sitronsaft. Hell vannet av pastaen, men la det være litt igjen. Ha den ferdig kokte pastaen over i kasserollen med smøret, dryss over parmesanost og rør om til alt er godt blandet og osten begynner å smelte. Server med en gang og kjenn hvordan mage og sjel blir litt lykkeligere…

4 Comments

 1. Pasta er og blir aldri feil, uansett om det er ferie eller hverdag. Denne må prøves! Har glemt å kommentere på villrissalaten du la ut, milde himmel den var god! Har laget den flere ganger allerede, den blir et fast innslag. Brukte grillet kyllingfilet til

 2. Og der ble halve kommentaren borte

 3. God sommer og takk for inspirerende oppskrifter

  • ENEstående Mat

   Rart at halve kommentaren din forsvant. Skal sjekke det…
   Kos deg med villrissalat og pasta :-) God Sommer til deg også, Monica!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.