salat med søtpotet, byggris og harissadressing
Lunsj, Matpakke, Salat

Salat med søtpotet, byggris og harissadressing

Det er ikke alltid grøntfôr er det jeg tenker på når jeg vil ha noe skikkelig mettende, men denne herlige godbiten står solid på egne ben. Salat med søtpotet og byggris holder i alle fall for å holde meg gående noen timer uten problem. Med fennikelfrø og kick-ass harissadressing får også smaksløkene seg en skikkelig fest!

salat med søtpotet, byggris og harissadressing

Jeg forsøker gjerne å overbevise meg selv om at salat er godt hele året, og det er det, men jeg må likevel si at det er først og fremst om sommeren jeg virkelig fråtser i de mest fargerike kreasjonene. Denne salaten lager jeg gjerne dobbel porsjon av slik at jeg har to dager på rad. For variasjon har jeg i rester av grillet kjøtt eller kylling hvis jeg har det, eller jeg rører inn i et par spiseskjeer cottage cheese. Perfekt til piknik i parken eller ta-med-på-stranda-mat.

Salat med søtpotet, byggris og harissadressing (1 porsjon)

150 g søtpotet
0,5 rødløk
1 ss rapsolje
0,5 ts fennikelfrø
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
50 g middagsygg/byggris
0,25 brokkoli
3 reddiker
0,25 granateple
Salatblader (feltsalat eller ruccola)

Harissadressing

1 ss rapsolje
0,5 ts harissa (paste eller pulver)
0,25 syltet sitron (eller sitronsaft og revet skall+salt)

Sett ovnen på 210 grader varmluft. Skrell søtpotet og rødløk og del i like store terninger. Ha grønnsaksterningene i en ildfast form og ringle over olje, fennikelfrø, salt og pepper. Bland godt.

Sett formen på rist midt i ovnen og bak til søtpoteten er helt mør. Det tar ca. 20-25 minutter, litt avhengig av hvor store bitene er. Avkjøl til romtemperatur.

Kok byggris som anvist på pakningen. Del brokkoli i små buketter og legg i gryta oppå byggrisen de siste 5 minuttene av koketiden. På den måten blir de litt dampet men holder seg fremdeles sprø og gode. Hell av overflødig væske og la alt avkjøles til romtemperatur.

Lag dressingen: Rør sammen olje og harissa i en skål. Skrap ut innmaten av den syltede sitronen. Finhakk og rør sammen med oljen.

Bland søtpotet, løk, byggris og brokkoli i en salatbolle. Skyll og rens reddikene og skjær i omtrent like store biter som søtpoteten. Tilsett granateplekjerner og salatblader.

Ringle over harissadressingen og bland alt godt sammen. Nyt salaten sammen med litt godt brød.

OBS! Lager du salaten dagen i forveien er det lurt å vente med å blande inn salatbladene og dressingen. Resultatet blir mye freshere om det tilsettes kort tid før du skal spise salaten.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.