tomatsuppe med chili og hjemmelagde krutonger
Forrett, Middag, Suppe

Superenkel tomatsuppe med chili

Helt siden barndommens ukentlige suppe og pannekake-middager har jeg hatt én suveren suppehelt, nemlig tomatsuppa! Det jeg synes er så genialt at det skal så lite til for å variere smaken. Den kan være mild og rund, forlokkende aromatisk, heit og krydret – alt funker. Det er nesten umulig å ikke like tomatsuppe.

Tomatsuppe med pasta er jo en alltid en vinner, for ikke å snakke om klassikeren med tomat og basilikum. Du trenger egentlig ikke mer enn få dråper mynteolje på toppen, og karakteren forandrer seg helt.

tomatsuppe med chili og hjemmelagde krutonger

Ekstra god tomatsuppe

Denne tomatsuppa med chili synes jeg er ekstra digg fordi den krever relativt få ingredienser og liten tid til forberedelser. Nøkkelen ligger i løken og tomatene.

Løken må få tid til å steke seg skikkelig myk og god. Da kommer det fram en herlig sødme som gjør alle tomatsupper godt.

Koster du i tillegg på deg litt “dyre” boksetomater er du enda et steg nærmere tomatsuppe-lykke. Prøv gjerne cherrytomater, eller polpa og passata, produkter som ofte er silt for frø og skinn. Jo søtere, jo bedre og mindre behov for å tilsette ekstra sødme. Du vil bare har søte tomater i suppa di, tror meg…

tomatsuppe med chili, skinke og krutonger

Superenkel tomatsuppe med chili (1 porsjon)

0,5 liten gul løk
1 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
2,5 dl grønnsakkraft (0,5 buljongterning + 2,5 dl vann)
0,5 boks knuste tomater (gjerne italienske cherrytomater)
0,5 ts paprikapulver
Litt chili (så mye du liker)

Finhakk løk og hvitløk og la det surre forsiktig i olje på litt under middels varme i ca. 10 minutter. Løken skal bli myk og søt, men ikke svidd.

Tilsett buljongterning, vann og hermetiske tomater og kok opp. Smak til med paprikapulver og chilipulver. Føler du det mangler salt, så tilsetter du det også.

La suppa småkoke i 5-10 minutter, eller så lenge du har tid til.

Bruk stavmikser til å jevne suppa før servering.

Og mer skal det ikke til for å lage verdens enkleste og beste hjemmelagde tomatsuppe med smak av chili.

Jeg flotter meg mer enn gjerne med krutonger på tomatsuppa dersom jeg har det. Skinke eller bacon er heller ikke feil, dersom du ikke er opptatt av at det skal være kjøttfritt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.