Middag, Salat

Crispy parmesankylling

Jeg kan ikke tenke meg noe så stusselig som tørr kyllingfilet. Det er blitt noen av dem, kan du si… Derfor blir jeg nesten euforisk når jeg finner en oppskrift som gir et sprøtt, saftig og velsmakende resultat – hver gang!
Er også blitt veldig glad i appelsin i salat etter suksessen med Mariannes Villrissalat. Kan jeg i tillegg benytte meg av appelsin fra eget tre i Spania, er lykken komplett!

parmesanbakt_kyllingfilet

Parmesanpanert kyllingfilet (1 porsjon)
1 kyllingfilet
1 fedd hvitløk
2 ss fersk rosmarin, hakket
4 ss olivenolje
saften av 1/4 lime
3 ss revet parmesan
3 ss brødrasp
Salt og pepper

Lag marinade av olje, lime, hvitløk, rosmarin og kvernet pepper. La kyllingfileten ligge i marinaden minst et par timer. Gjerne over natten, i kjøleskapet.

Bland brødrasp og parmesan med litt salt og pepper på en tallerken. Vend den marinerte fileten godt i blandingen. Stekes på 180 grader (i varmluftsovn) i 20-25 minutter til kyllingen er gylden, sprø og gjennomstekt.

Couscous salat med appelsin (1 porsjon)
Couscous
50-100 g sukkererter
2 vårløk
1/2-1 appelsin, i biter
1 ts smør
1 ts olje

Lag couscous i en bolle som anvist på pakningen. Jeg bruker 50 g tørr couscous til 1 porsjon. Sukkererter og vårløk sauteres forsiktig i olje og smør. Bland sammen med couscousen. Ha i appelsinbitene til slutt. Krydre med salt og pepper.

Sprøtt, salt og søtt = sabla godt!

TIPS: Man behøver IKKE ha eget appelsintre i Spania for å lage denne oppskriften. Jeg måtte bare skryte litt… Det er jo ikke hver dag man kan lage mat med egenprodusert sitrusfrukt her til lands.

Opprinnelig oppskrift: “Kyllingvinger med parmesan og hvitløk” fra Hot & Spicy av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.