Middag, Sjømat

Snarvisitt hos fiskehandleren: sesampanert lange

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg spiser mye fisk. Det er stort sett mamma som sørger for at jeg får i meg de anbefalte dosene. Men i dag har jeg altså tatt motet til meg, vært hos fiskehandleren på torget, og handlet inn til fiskemiddag. Med på kjøpet fikk jeg også noen tips om tilbereding. Det blei sabla godt, og kan med hell gjentas.

stekt_lange

Sesampanert lange (1 porsjon)

200 g filet av lange (eller annen fast, hvit fisk)
1 ss hvetemel
1 ss sesamfrø
1 egg
Salt og pepper
1 ss smør til steking

Bland mel, sesamfrø, salt og pepper. Pisk egget godt. Tørk av fiskefileten før den vendes i egget. Vend fiskefileten godt i melblandingen. Hele overflaten skal være godt dekket av mel/frø/krydder.
Ha smør i en varm panne og la det brune seg litt. Legg fisken i pannen. Stek ca 5-6 minutter på hver side til fisken er gjennomstekt.

Mushy peas (1 porsjon)

150 g frosne selskapserter
1-2 ts smør
2 ss revet engelsk cheddar
Salt og pepper

Kok ertene i ca 5 minutter. Bruk stavmikser, stamper eller foodprcessor til å kjøre ertene til en masse. Bland inn smør og ost. Smak til med salt og pepper. Blir stuingen for tørr er det fint å spe med fløte eller kokevannet fra ertene.

Server fisken og ertene med litt presset sitron og sterk, god sennep. Eller remulade. Eller stekte poteter og eddik. Eller…

TIPS: Ikke bruk for varm panne. Min filet ble lettsvidd i kantene, men smakte fortreffelig for det. Neste gang vil jeg bruke mindre varme…

5 Comments

  1. Det ser SABLA godt ut også!
    Kjempe staslig blogg, digger layouten din! Beskjeden er ikke ett superlativ jeg kommer på, men smakfull elegant derimot… ;)
    Har lagt deg til i blogglisten min og glede rmeg til å følge deg videre!
    klem Therese

  2. Nam, fisk! Jeg spiser så alt for lite av det, men skal sannelig finne en oppskrift jeg kan bruke en dag.

  3. Vanvittig mye spennanes du har på sia di :))

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.