Nærbilde av rekesmørbrød
Lunsj, Skalldyr

Reker i trengsel (a.k.a. rekesmørbrød)

For ei ekte sørlandspige er det få ting som slår det å sitte på et varmt svaberg med ei kald pils i handa og pille “rægår”. Dessverre er den drømmen fremdeles noen måneder unna. Mens jeg venter på sommeren, benytter jeg meg av at rekene faktisk er best nå. De er store, saftige og stappfulle av rogn. Perfekte forhold for et heftig rekesmørbrød eller to!

Nærbilde av rekesmørbrød

Rekesmørbrød med avokado og salsa (1 porsjon)

1-2 skiver med godt brød
150 g ferske, ferdigpillede reker
1 moden avokado
Lettrømme
Chunky salsa
Lime/sitron

Skrell/pill ferske reker. Ta ut steinen av avokadoen og del i skiver. Legg avokadoskivene på brødet. Legg på rekene og la de ligge tett i tett. Ha over en dasj med rømme og en dasj med salsa. Avslutt med noen dråper nypresset lime eller sitron.

2 Comments

  1. Bærre lekkert!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.