Bakst, Kake

Gulrotkake med stor “G”

Jeg har bursdag i dag og da er det kun én kake som gjelder: Gulrotkake! Helt siden jeg smakte gulrotkake for første gang har det vært favoritten. Og det har vært kaken jeg har tatt med på diverse arbeidsplasser for å feire dagen jeg blir et år eldre. Jeg har variert på oppskrifter og ingredienser, men jeg kommer stadig tilbake til originalen. Oppskriften er ikke min, og den ligner på mange andre jeg har lest opp igjennom. Men for én dag i året er det MIN gulrotkake!

Gulrotkake (26 cm Ø)
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 dl soyaolje
5 dl revne gulrøtter

Ostekrem
100 g smør, romtemperert
200 g kremost naturell, romtemperert
150-200 g siktet melis (mengde kommer an på hvor søt du vil kremen skal være)

Pisk egg og sukker hvitt. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland i olje og gulrøtter. Hell røren i en kakeform og stek på ca 180 grader i 45-50 minutter. Stikk med en stekepinne for å sjekke at kaken er ferdig stekt.

Ostekremen blandes til en jevn røre. Stryk på kaken når den er avkjølt.

 

TIPS 1: Jeg er helt vill og gal etter kremen til denne kaken og derfor lager jeg gjerne dobbel porsjon. Da deler jeg kaken i to lag, legger et lag med krem i midten og resten på toppen.

TIPS 2: Det går fint å benytte Philadelphia Light til ostekremen for å korte litt inn på kaloriene.

En liten kuriositet: I 1999 ble jeg intervjuet av Stavanger Aftenblad til en sak som omhandlet deling av matoppskrifter på mail. Jeg var med fordi jeg hadde fått gulrotkakeoppskriften min på mail, og sendt videre til venner og kjente… Helt revolusjonerende! I know!

Sitat fra artikkelen: Send en oppskrift til dine venner, men ikke bli forbauset om din favoritt gulrotkake spres til resten av verden også.

 

20 Comments

 1. Gratulerer så mye med dagen! Hipp hurra for deg :-)

 2. Det er beste kaka jeg hvet også, og det er mange varianter men de stort sett de samme grunnelementene, synes jeg ;-)

  • ENEstående Mat

   Det er helt sant, og det skader ikke å variere litt av og til. Men jeg kommer alltid tilbake til “originalen” :-)

 3. Gratulerer så mye med dagen! Gulrotkake står høyt på lista over kaker jeg liker best! Kos deg så mye :)

 4. Gratulerer med dagen!

 5. Gratulerer så mye dagen, Anne Cathrine! Koz og klemz ;-)

 6. Takk for oppskrift, gulrotkake er det beste jeg vet.

 7. Det ble en sånn en i dag gitt. Ferien er slutt, ser ut som sommeren er også det.. Hva kan være bedre enn å lage en sånn deilig kake med en DOBBEL krem?? 8-)

  • ENEstående Mat

   Du har rett og slett funnet den perfekte trøsten på ferieslutt og værsyke :-) helt enig! Hva kan vel være bedre ;-)

 8. Sigrid Vandvik

  Denne kaken blir jeg alltid bedt om å lage til bursdager og annet, nøyaktig samme oppskrift.. Det viktigste for et saftig resultat har jeg funnet ut er å raspe gulrøttene på det fineste alternativet.. MM..

 9. Hei,

  Kjempe god kake!
  Har linket til deg i bloggen og lagt ut oppskriften din. Håper det er ok ;-)

 10. Trengte inspirasjon til en liten gulrotkake, så gikk inn på din blogg såklart, og hva finner jeg? En kjempestor kake. Haha. Men den er veganisert med soyayoghurt istedenfor egg, og det lukter i alle fall himmelsk her nå.

  • ENEstående Mat

   Mmm… Det er en av de aller beste duftene som finnes :-) Håper kaka faller i smak!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.