hamburger med soppstuing
Middag

Burger med “blå” soppstuing

Som de fleste barn fikk jeg ikke lov til å si jeg ikke likte noe før jeg hadde smakt på det. Men i motsetning til mange av mine jevngamle var det få matvarer som IKKE bestod smakstesten. Jeg tror jeg fremdeles gikk på barneskolen da jeg begynte å spise blåmuggost. Det er helt normalt, ikke sant?

burger med soppstuing

Som pålegg, eller til ost og kjeks, liker jeg best de milde og myke som f.eks. “Cambozola”. Men i sauser og stuinger skal de helst være litt skarpere og snertne i smaken. Til denne oppskriften brukte jeg “Sælbu Blå”.

Burger med “blå” soppstuing (1 porsjon)

100-15o g karbonadedeig (el. kjøttdeig)
Salt og pepper
Smør til steking

Soppstuing
2 store sjampinjonger, i skiver
2-3 ss créme fraîche
1 ss melk
10-15 g blåmuggost, smuldret i små biter
1 vårløk, grovhakket
Salt og pepper
Smør til steking

Hamburgerbrød
1 porsjon ovnsstekte french fries
Ruccola

Bland kjøttdeig, salt og pepper godt sammen. Form en bolle og press den flat til den er ca 10 cm Ø. Stekes i smør på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.

burger med soppstuing

Rens soppen og skjær i skiver. Smelt smør i en stekepanne på middels til sterk varme. Stek soppen til den har fått litt farge og har begynt å synke sammen. Bland sammen créme fraîche og melk og hell over soppen. Ha i osten og rør stuingen til osten er smeltet inn. Tilsett hakket vårløk og krydre med salt og pepper.

Legg hamburgeren på brødet sammen med litt ruccola og soppstuingen. Server med nystekte french fries. Mmm… Skikkelig lørdagskos, som selvsagt kan nytes på alle andre ukedager også!

4 Comments

  1. Ser fantastisk deilig ut…burgeren med “blå” soppstuing. Skal absolutt prøve denne. Du har en flott blogg..har sendt link til noen single damer jeg kjenner…som har bedt meg om oppskrifter til èn…:)))

    • ENEstående Mat

      Tusen takk for at du deler bloggen min med andre, Cesilie. Det setter jeg alltid pris på! Ha en strålende fin søndag! AC:-)

  2. Oi oi oi! Dette så himla godt ut ;) Tror jeg vet hva som skal stå på fredagsmenyen her i huset..

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.