Tilbehør

Ovnsstekte french fries

“Påmmfri”, “franske”, “chips”, “french fries” – kjært barn har mange navn. Steke poteter er uansett sabla godt til burger, cowboymat, fish and chips, sandwicher osv. Når sant skal sies så er vel frityrsteking en viktig del av prosessen, men det er jeg ikke så begeistret for. Derfor steker jeg potetene i ovnen som en slags slow food-versjon av det som er så sterkt forbundet med hurtigmat. Og de er vel verd ventetiden…

Ovnsstekte french fries (en god porsjon)
2 stk mellomstore/store poteter (bruk den sorten du liker best)
2-3 ss olje
Grovt salt og nykvernet pepper

Sett ovnen på 250 grader. Skrell potetene og kutt i staver som er ca 1 cm tykke. Vask potetene godt i forkant hvis skallet beholdes på.

Kok stavene i ca 3 minutter. Hell av vannet og la potetene få stå i gryten i et par minutter slik at rester av vannet fordamper. Hell over 2-3 ss olje og bland godt slik at potetene blir godt smurt. Krydre med grovt salt og nykvernet pepper.

Spre potetene på bakepapirkledd stekebrett og stek i ca 20 minutter. Vend potetene et par ganger for jevn steking og farge. Etter 20 minutter er de godt stekt. Ønskes mindre stekte french fries reduseres steketiden.

Oppskriften er hentet fra BBC Good Food

Tags

2 Comments

  1. Johanne

    Elsker sånne ovnsstekte potetbåter! Det er også godt med ovnsstekte gulrotbiter blandet i, de blir veldig søte og gode. Men jeg koker ikke potetene noe på forhånd, steker bare på 200 grader varmluft i 15-25 min (kommer an på ovnen) med grillelement til slutt. Lettere å svi dem, men jeg synes i alle fall at det høres mye enklere ut enn å koke dem på forhånd, bare som et lite tips :)

    • ENEstående Mat

      Tusen takk for tipset, Johanne! Jeg koker potetene litt først for å være sikker på at de blir helt gjennomkokte. Rister de gjerne i en sil før jeg ringler over olje, med veldig sprøtt og fint resultat. Men ditt tips funker også bra :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.