gulrotkake med hasselnøtter og sjokoladetrekk
Bakst, Kake

Gulrotkake med sjokoladekrem

Jeg vet ikke helt hva det er med meg og gulrotkake, men noe må det jo være. Knærne svikter og jeg får sikl i munnvikene bare ved tanken på sette tennene i den saftige fristelsen.

Teorien min har vært at det er ostekremen på gulrotkaka som er så forbasket uimotståelig, for uten den er det jo egentlig bare en krydderkake med raspet gulrot i. Men når jeg nå har erstattet ostekremen med forførende mørk sjokoladekrem og hasselnøtter, kan jeg si med 100 % sikkerhet at teorien ikke stemmer. Joda, gulrotkaka smaker annerledes, men den er like mystisk deilig som alltid!

gulrotkake med hasselnøtter og sjokoladetrekk

Siden gulrotkake er favoritten er det ikke til å unngå at jeg har liggende et par oppskrifter på bloggen. Sjekk ut “Nutty” gulrotkake,  Gulrotkake med stor “G” og Gulrotkake-muffins med eple og sjokolade. Kanskje du finner en ny favoritt?

Gulrotkake med sjokoladekrem (22 cmØ)

2 egg (ca 100 g)
200 g hvitt sukker
100 g hvetemel
100 g hasselnøttmel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt ingefær
100 g smeltet smør
200 g gulrøtter, revet

Sjokoladekrem
200 g mørk sjokolade
100 ml kremfløte

50 g hasselnøtter
Smør
Kanel

Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte og sett ovnen på 150 grader. Bruk 22 cm Ø kakeform og gni inn med smør. Dryss på semulemel og hell av det overflødige.

Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser og pisk egg og sukker luftig. Bland sammen hvetemel, hasselnøttmel (ferdigkjøpt, eller nøtter kjørt til mel i kjøkkenmaskin), natron, bakepulver, salt og krydder, og tilsett eggeblandingen under omrøring. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-krok om du har det. Ha til slutt i smeltet smør og revne gulrøtter. Ikke miks for mye, men akkurat nok til at alt er jevnt blandet.

Hell kakerøren over i den smurte formen og stek midt i ovnen i 45-60 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Når pinnen trekkes ut av formen skal den være ren – da er kaka ferdig. Kaken avkjøles på rist.

gulrotkake med hasselnøtter og sjokolade

Sjokoladekrem

Varm opp fløten i en kasserolle. Grovhakk sjokoladen og ha over i en metallskål/-bolle. Hell over halvparten av fløten og la den varme væsken smelte sjokoladen. Bruk visp eller slikkepott til å røre rundt. Hell over resten av fløten og fortsett å røre til sjokoladebiten er myk, jevn og skinnende bland, uten klumper. Trenger du mer varme, kok opp vann i en kasserolle og bruk dampen til å varm skålen med sjokoladen. Sjokoladekremen vil stivne og bli matt og ligne mer på et sjokoladetrekk når den avkjøles, så hvis du vil ha myk krem, vent med å lage den og ha den på kaka til rett før servering.

Fordel sjokoladekremen på den avkjølte gulrotkaka og pynt med ristede hasselnøtter.

Ristede hasselnøtter

Sett ovnen på 200 grader. Dryss hasselnøttene med litt malt kanel og legg på et par små smørklatter. Rist nøttene midt i ovnen ca 5 minutter. Rør om ca halvveis. Avkjøl nøttene helt før de legges som pynt på kaken.

Tips til variasjon: Tilsett revet skall av en appelsin og 1/4 ts malt nellik. Da får kaken en herlig smak av jul.

gulrotkake med sjokoladekrem og hasselnøtter

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.