Bakst, Kake

Gulrotkake-muffins med eple og sjokolade

Jeg kommer fra et “møblerert” hjem og er oppdratt til å dele med andre. Kaker er perfekte for akkurat det. Både for å holde på livmålet og for å spre litt glede i hverdagen. Jeg har laget gulrotkake i mange år (det har vært bursdagskaken min siden jeg fikk oppskriften i 1999). Så nå tenkte jeg det var på tide å prøve en ny vri. Jeg fant noen tips på Trines Mektige Matblogg som jeg la til egen oppskrift, brukte muffinsformer i stedet for springform, og vips; en ny favoritt!

gulrotkakemuffins

Gulrotkake-muffins (ca 20 muffins):
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 dl soyaolje
3 dl revne gulrøtter
2 dl revne epler
100 g mørk kokesjokolade (hakket)

Ostekrem:
50 g smør (romtemperert)
200 g Philadelphia naturell (eller annen naturell kremost)
125 g melis

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt i det tørre. Bland i olje, gulerøtter og eple. Til slutt vendes sjokoladen inn i kakemassen. Fordel i muffinsformer. Husk at de hever litt under steking så ikke fyll helt opp.
Stekes i ca 25 minutter, midt i ovnen, på 160 grader i varmluftsovn.

Ostekrem:
Bland ingrediensene til en jevn røre og legg en god skje på hver muffins når de er avkjølte.

Oppskriften kan selvsagt brukes i springform. Stek kaken på 160 grader i varmluftsovn i ca 50 minutter. Lager jeg kake i stedet for muffins pleier jeg lage dobbelt porsjon av ostekremen og stryke på et solid lag på den ferdige kaken. Den er jo så god!

Gulrotkake-muffinsene kan fryses men da må de være “nakne”, altså uten kremen. Den tas på når muffinsene er tint.

Så er det bare å sette igang å spre glede!

naken_gulrotkake

One Comment

  1. Grattis med en utrolig lekker blogg. Denne gleder jeg meg til å følge!!! Sånne oppskrifter, for ikke å snakke om bilder, må jo bare deles. Hvis du ikke finner meg noe sted er jeg på kjøkkenet hjemme og kokkelerer:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.