Hamburger med bacon og rødløk
Middag, Snacks

Hamburger med bacon og båtpoteter

Hvis du nå tenker, “Trenger verden virkelig nok en oppskrift på hamburger?”, så stiller du feil spørsmål. Det er som når jeg står i skobutikken og Fornuften plutselig rekker opp hånda og sier, “Trenger du egentlig enda et par sko?”. Svaret er selvsagt “JA!” på begge spørsmålene. I min verden kan man nemlig aldri få nok av gode burgere, OG fine sko (som helst også er gode å gå på, men overhodet ikke et “must”).

Hamburger med bacon og rødløk

Spørsmålet du egentlig skulle stille er dette: Hvorfor steker jeg ikke baconet med sirup oftere (husker du pannekakene med søte baconstriper)? Det var i alle fall det jeg tenkte da jeg hadde planlagt å lage baconjam men måtte innse at det ville ta altfor lang tid, ettersom jeg allerede holdt på å besvime av sult. Løsningen ble grovhakket bacon stekt med granskuddsirup. Et resultet som er et godt stykke unna baconjam, men overhodet ikke feil likevel…

Hamburger med bacon og båtpoteter (1 porsjon)

Hamburger
150 g kjøttdeig (14 % fett)
0,5 ts Dijon sennep
1 ts Worcestershire saus
10-15 g gul løk, finhakket
Salt og pepper

Søte baconbiter
Ca 75 g baconskiver, grovt hakket
ca 1 ts granskuddsirup, eller lønnesirup
Nykvernet pepper

Båtpoteter
ca 150 g små amadinepoteter (eller en annen type)
1-2 ss god olivenolje
Grovt salt og nykvernet pepper

Syltet rødløk
Aioli/majones
Hamburgerbrød
Reddiker
Salatblader

ovnsbakte båtpoteter

Båtpoteter: Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene og del i båter og ha de over i en bolle. Hell over olivenolje og krydre godt med grovt salt og nykvernet pepper. Vend alt i bollen slik at olje og krydder fordeler seg godt. Legg potetbåtene jevnt utover «på rygg» (skinnsiden ned) på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen til de er gjennomstekte og begynner å bli mørke og fine i kantene (ca 20-35 munitter, avhengig av størrelsen på potetbåtene).

nærbilde av hamburger med bacon

Søte baconbiter: Tynne baconskiver grovhakkes og stekes i stekepanne på middels sterk varme til bitene begynner å bli brune og crispy. Smak til med nykvernet pepper og hjemmelaget granskuddsirup eller lønnesirup. Du kan også benytte balsamicoeddik hvis du vil ha en syrligere sødme. Resultatet blir et slags grovt “jukse-baconjam”, uten å bruke 4 timer på det.

Hamburger: Bland sammen alle ingrediensene en lett sammenhengende deig. Spe på med et par teskjeer vann om nødvendig. Form deigen til en flat disk, ca 10 cm diameter. Grille/stekt raskt, 2-3 minutter på hver side.

Server hamburgeren med baconbitene, hamburgerbrød, hjemmelaget aioli, reddiker, salatblader og syltet rødløk. NAM!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.