Frokostbilde av stabel med gresskarpannekaker og bacon
Frokost, Lunsj

Gresskarpannekaker med søte baconstriper

For en liten stund siden besøkte jeg min fine og langt over middels matglade venninne Oda. Hun disket opp med deilige pannekaker og bacon til frokost (breakfast for champions and hangovers) og samtaleemnet var som vanlig mat. Jeg husker ikke helt hvordan vi kom inn på det, men plutselig sier Oda noe om bacon som er penslet med sirup. “Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?”, var min første tanke, og etterpå har jeg ikke klart å tenke på noen annet. Tanken på sprøtt, salt OG søtt bacon har fulgt mer hvert sekund, hvert minutt – helt fram til denne frokosten. Og, ja… Det er helt perfekt!

Frokostbilde av stabel med gresskarpannekaker og bacon

Siden jeg har gresskardilla for tiden passet det veldig fint å mekke noen gresskarpannekaker til de søte baconstripene mine. Andre typer pannekaker, amerikanske, franske eller lignende, passer vel så bra. Siden gresskaret må bakes i ovnen er ikke dette akkurat hurtigfrokost. Men hvis jeg først skal kose meg med pannekaker til frokost spiller det liten rolle hvor lenge jeg svinser rundt i pysjen. Fordelen er at denne oppskriften er nok til to porsjoner: Slow food på lørdag og fast food på søndag ;-)

Gresskarpannekaker (ca 8 stk./2 porsjoner)

ca 100 g flaskegresskar, i biter
150 g hvetemel
0,5 ts salt
1 ts sukker
1/4 ts natron
En klype malt kanel
1 egg, medium størrelse
ca 1,5 dl kulturmelk
Smør til steking

Sett ovnen på 180 grader. Skrell/skjær av skallet på flaskegresskaret og del i jevne biter. Legg gresskarbitene i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Bak midt i ovnen i ca 45 minutter til gresskarbitene er møre og myke tvers gjennom.

Flytt de bakte gresskarbitene over i en bakebolle. Tilsett mel, salt, sukker, natron, kanel, egg og ca 1 dl av kulturmelka. Bruk stavmikser, eller håndmikser med visp, og kjør til alt er godt blandet og gresskarbitene er fullstendig oppløst. Spe med mer kulturmelk til røra blir ønsket konsistens. Den skal være ganske tykk, men likevel flytende nok til danne fine, tykke pannekaker. La gjerne røren stå å svelle et kvarter før stekingen.

Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Bruk øse til å helle ønsket mengde røre (ca 1/2 dl) i den varme stekepanna. Når det begynner å boble på oppsiden av pannekaka er det på tide å “flippe”. Pannekakene skal ikke steke like lenge på andre siden, bare til den andre siden har fått fin gylden farge.

Stable gresskarpannekakene oppå hverandre og server med lønnesirup og et par crispy, søte baconstriper.

Nærbilde av gaffel med greskarpannekaker og bacon

Søte baconstriper
Tynne skiver med bacon
Lønnesirup

Sett ovnen på 200 grader. Legg baconskivene på bakepapirkledd stekebrett. Pensle den ene siden av baconet med lønnesirup (eller annen sirup) og stek midt i ovnen i 5-6 minutter. Ta brettet ut av ovnen, snu baconskivene, pensle den andre siden med sirup og stek videre i 5-6 minutter. Legg de ferdige baconstripene på rist et lite minutt, med kjøkkenpapir under, slik at overflødig fett eller sirup renner av. Så er det bare å nyte det den ultimate søtsalte smakskomboen!

Min matglade venninne Oda har egen matblogg: Odas blogg! Check it out :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.