gresskarsuppe, epler og flaskegresskar
ENEstående Mat

Pumpkin time!

Jeg er vel det man kan kalle langt under middels begeistret for den forestående “høytiden” – Halloween. Orange er ikke helt min farge, jeg er ikke altfor glad i å kle meg ut og jeg får lett mareritt hvis jeg blir skremt. Det mest positive min “sarte” sjel kan finne er at det også er høytid for gresskar. Og er det noe jeg virkelig er begeistret for så er det den milde søte og orange grønnsaken. Jeg kan lett spise gresskar til frokost, lunsj, middag og dessert, og her er noen av mine favoritter:

Nærbilde av gaffel med greskarpannekaker og bacon

Gresskarpannekaker med søte baconstriper
Dette er ikke akkurat hverdagsfrokost, men gresskarpannekakene passer utmerket til late helgefrokoster når man kan loffe rundt i pysjen i timesvis og bare ta livet med knusende ro.

bilde ovenfra av suppetallerken

Kremet gresskarsuppe
Mektig og varmende suppe på kalde høstdager er aldri feil. Prøv gjerne med syrlige eplebiter og ristede gresskarfrø på toppen – sava så digg!

Bilde av hvit pizza med spina, gresskar og pecorino

Pizza med spinat, gresskar og bacon
En favorittliste fra meg er sjelden komplett uten pizza.

gresskarrisotto_1

Askepottrisotto
Risotto er for de dagene jeg har god tid  – når matlagingen er målet og ikke middelet. Den søtlige smaken i gresskaret gir perfekt balanse til saltet i parmesanosten, og resultatet blir deilig og fløyelsmyk kosemat.

Bilde av tallerken med kyllinggryte med peanøttsaus

Kyllinggryte med peanøtt og butternut
Smakfull gryte med indiske smaker. Fin hverdagsmiddag når du er lei kjøttkaker eller tørre kyllingfileter.

pumkincheesecake_3

Pumpin cheesekake
Seriøst heftig ostekake, men så er den jo også amerikansk. Deilige smaker av karamell og krydder. Mmmm…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.