ostekake med gresskar
Bakst, Kake

Pumpkin cheesecake (ostekake med gresskar)

Det er noe amerikanerne virkelig kan, og det er heftige ostekaker. Dette er krydderkake i ostekakeformat, med himmelsk smak av karamell og søtt gresskar. Aldri har en grønnsak smakt så godt… Kanskje med unntak av i gulrotkake…

ostekake med gresskar

Ostekake med gresskar (22 cmØ form)

Bunn:
150 g Kornmokjeks, eller den kjekstypen du liker best
20 g hvitt sukker
20 g brunt sukker
115 g smeltet smør

Topp:
680 g kremost naturell, romtemperert
425 g gresskarpuré (se forklaring under)
3 hele egg
1 eggeplomme
70 g seterrømme
315 g hvitt sukker
0,5 ts malt kanel
0,25 ts malt muskattnøtt
0,25 ts malt nellik
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss hvetemel

Så… Gresskarpuré. Er du heldig finner du det i hyllene hos din velassorterte dagligvarebutikk. Jeg er ikke så heldig (eller leter veldig dårlig), så jeg bruker “the real thing”. Velg et fast gresskar, med sterk oransje farge og matt tekstur på fruktkjøttet. Fjern skallet, del gresskarkjøttet i biter på ca 2 cm terninger og kok til de er møre (ca 10-15 minutter). Hell av vannet og bruk stavmikser eller food processor til å kjøre til myk og jevn puré. La puréen avkjøles mens resten av kaken forberedes.

ostekake med gresskar

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret i en liten kassserolle. Knus kjeksen i en food processor eller med kjevle og ha over i en bakebolle. Rør sammen kjekssmuler, hvitt og brunt sukker, og tilsett smøret. Bland godt. Ha kjeksblandingen over i springformen (22 cmØ) og press sammen til en fast kakebunn. Sett formen til side mens resten av ostemassen forberedes.

Pisk kremosten til den er myk og luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett avkjølt gresskarpuré, egg (3 hele + 1 eggeplomme), rømme, sukker, krydder og vanlilje. Sikt i hvetemel til slutt og pisk massen til den er godt blandet.

Fordel ostemassen jevnt over kjeksbunnen og stek i ovnen, på rist, i 1 time. Ta formen ut av ovnen og la den avkjøles i 15-30 minutter. Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet i minimum 6 timer. Den kan godt stå lenger.
Server med litt friske bær, god kaffe og solbriller på nesa.

ostekake med gresskar

TIPS: Det kan være at noe av “karamellen” i bunnen vil trekke ut av formen mens den står i ovnen. Dekk til risten, eller bunnen av ovnen, med aluminiumsfolie for å unngå kliss overalt.

Link til original oppskrift finner du her.

13 Comments

 1. Oi! Denne så god ut og gresskar er noe jeg gjerne bruker.

 2. Jeg er jo som kjent en god venn av gresskaret, og denne hørtes uimotståelig god ut. Men jeg antar at oppskriften ikke er beregnet for kun én person?;-)

  • ENEstående Mat

   Du kan selvfølgelig lage kaken kun til deg selv, men da tror jeg du vil bli mektig lei etter en stund ;-) Bakst og kaker er vanskelig å lage kun til en, men da deler jeg villig med venner og kolleger. De ser ikke ut til å være motstandere av den filosofien :-)

 3. Veldig interessant. Har hjemmelaget puré i fryseren :-)

  • ENEstående Mat

   Så flaks :-) da er det bare å hive seg i bakingen. Og takk for tips om å fryse ned pureen. Da kan jobben bli litt mindre :-)

 4. Hei, dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre (selv om kaka så supergod ut!), men jeg prøvde karrimarinaden din til kyllingsatay og den ble dritgod!! Takk for at du legger ut så flotte tips!

  Link her hvis du vil se:
  http://idaholan.blogspot.com/2012/04/kylling-igjen.html

 5. En fryd for øyet, og jeg regner med kaken smaker fantastisk.

 6. Fantastisk god kake ♥

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.