Bilde av tallerken med kyllinggryte med peanøttsaus
Middag

Kyllinggryte med peanøtt & butternut

Jeg kan være litt sytete innimellom. Nå syter du fælt, tenker jeg, men stavelsene har allerede forlatt leppene og det er for sent å ta de tilbake… Det jeg har klaget over en stund nå (til alle som vil og ikke vil høre) er det elendige utvalget i matvarebutikkene i mitt nærområde. Her er det lavpris ditt og 2-for-1 datt, og overhodet ikke det varierte sortimentet jeg selv mener jeg fortjener.

Nettopp på grunn av de tilsynelatende mangelfulle valgmulighetene, blir jeg ekstra glad (kanskje litt i overkant ekstatisk) når det dukker opp noe jeg virkelig har savnet. Og det behøver absolutt ikke være noe fancy. Mitt siste funn var noe så enkelt som kyllinglårfileter. Endelig har noen funnet ut at de skal selge skinnfrie kyllinglår ferdig utbeina! Hurra! Hurra! Og med dét var det slutt på sytinga for denne gangen ;-)

kyllinggryte med gresskar og peanøttsaus

Så hvorfor er jeg så opptatt av disse lårfiletene? Vel, det er rett og slett så enkelt at lårkjøtt fra kylling smaker både mer og bedre enn brystfileter fordi lårkjøttet har mer fett. Mer fett = mer smak. Og det er en god ting!

Kyllinggryte med peanøtt og butternut (1 porsjon)

2 kyllinglårfileter (eller 1 brystfilet delt i 4)
Olje til steking
1/4 rød chili
1 fedd hvitløk
1 liten sjalottløk
2 cm fersk ingefær
Et par stilker fersk koriander
1 ss økologisk peanøttsmør, grov type
1 dl kyllingkraft
50-100 g yoghurt naturell
20 g yellow split peas, eller gule linser, skylte
120-150 g gresskar (gjerne flaskegresskar/butternut squash), i store biter
2 sjalottløk, delt i 2
Ris

Varm opp olje i en tykkbundet gryte på middels sterk varme. Del lårfiletene i 2 og stek et par minutter på hver side.

Ha chili, hvitløksfedd, skrelt ingefær, koriander (blader og stilker) og peanøttsmør i en urtehakker eller food processor med knivinnsats. Kjør til alt er godt blandet og finhakket som en paste. Spe med halvparten av kyllingkraften til blandingen blir litt mer flytende. Rør inn ønsket mengde yoghurt (jo mer yoghurt jo mildere smak på gryta) og hell krydderblandingen over kyllingfiletene.

kyllinggryte med gresskar og brød

Hell over resten av kyllingkraften, og tilsett godt skylte split peas (eller linser), gresskar i kuber og sjalottløk. Kok opp. Senk temperaturen og la gryteretten småputre til ertene/linsene er gjennomkokte (30-40 minutter).

Når gryta er klar er det bare å servere med en gang, gjerne med ris og godt brød til. Mmmm… namnam-kylling!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.