Bilde av tallerken med lammeskank og couscous
Middag

Lammeskank med marokkanske aner

Det som er så fint med lammeskank (bortsett fra den himmelske smaken og det utrolig møre kjøttet) er at det er så enkelt at selv min far kan lage det. Min far har faktisk laget det, med stor suksess, og det er samme mannen som har pølse i brød som livrett og som knapt kan koke poteter (sorry, pappa)! Uten å ta fra pappa stoltheten over å ha laget et helt særdeles velsmakende måltid, så er det ikke til å stikke under en stol at du skal jobbe sabla hardt for å mislykkes med lammeskank. Uansett hvilke krydderier, grønnsaker og tilbehør du velger å bruke – den aller viktigste ingrediensen er tid. Det er nemlig sant at den som venter på god lammeskank ikke venter forgjeves… Eller no’ sånt.

lammeskank og couscous

Lammeskank med marokkanske aner (1 porsjon)

1 lammeskank
Salt og pepper
Olje og smør til steking
1 gul løk, i båter
4 fedd hvitløk, hele
1 stang stangselleri, i grove biter
1 gulrot, i biter
0,5 rød chili, finhakket
0,5 ts malt spisskummen
0,5 ts malt kanel
0,5 ts malt ingefær
0,5 sitron, revet skall
4 dadler uten stein, grovt hakket
175 g kikerter (1 kartong/boks)
Grønnsakskraft/-buljong
Couscous
Friske mynteblader

Bruk gryte eller form med lokk som kan stå i ovnen (jeg bruker emaljert støpejernsgryte). Hvis du vil kan gryta med lammeskanken settes inn i ovnen på 95 grader og godgjøre seg der i ca 8 timer mens du er på jobb eller gjør andre ting. På den måten kan lammeskank fungere som hverdagsmat. For en litt hurtigere løsning: Sett stekeovnen på 170 grader. Da er steketiden ca 4 timer.

Gni lammeskanken inn med salt og nykvernet pepper. Varm opp litt olje og smør på medium sterk varme og bruk skanken på alle sider. Tilsett løk, hele hvitløksfedd, stangselleri og gulrot i biter, finhakket chili, revet sitronskall og krydder. Rør om så grønnsakene ikke svir seg i bunnen av gryta. Ha i dadler og kikerter og hell til skutt over grønnsakskraft så væsken så vidt dekker kjøttet. Legg lokk på gryta og plasser den på nederste rille i ovnen. Så kan du glemme den de neste 4 timene.

Når lammeskanken er ferdig, lag couscous som anvist. Finhakk noen mynteblader og fordel jevnt i couscousen. Server det nydelige lammet sammen med grønnsakene fra gryta, couscous og kanskje litt hjemmelaget myntegelé… Å i sava, så digg!

lammeskank og couscous

2 porsjoner: Det er nok grønnsaker og saus til to, så det er bare å slenge oppi en ekstra lammeskank så har du middag for to.

TIPS: Ønsker du en tykkere saus kan du sile ut litt av grønnsakene, kjøre de i en blender eller urtehakker, og røre inn med resten av den deilige kraften.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.