Sommersalat med vannmelon og ost
Salat, Tilbehør

Sommerlig salat med vannmelon og chèvre

Å sitte med te’an i tanga og lese lett sommerlektyre. Å trippe rundt i nye sandaler, spise is og hjelpe forvirrede turister finne ut av de altfor like og rette “gadane” i byen min. Ta på de største solbrillene og myse litt på vollyballspillende “kjegaser” på Bystranda. Nyte kald rosévin til en sommerlett salat og kjenne at en god smeigedag her hjemme kan være helt på høyde med en ettermiddag på rivieraen. Dette er små gleder som gjerne blir store når sola varmer på solbrun hud, uansett hvor man måtte befinne seg. Oh la la, c’est la vie!

Sommersalat med vannmelon og ost

Om sommeren forsøker jeg å spise så mye vannmelon som mulig. Det er naturens snop som man virkelig kan frotse i, uansett om man er opptatt av den smale linje eller ei. Her har jeg tatt utgangspunkt i gresk salat (en annen sommerfavoritt), byttet ut grekeren med en ost med franske aner, og lesset på med frisk og saftig vannmelon. Det smaker sommer av sånt!

Sommersalat med vannmelon og chèvre

Tomater
Slangeagurk
Reddiker
Vannmelon
Rød løk (kan sløyfes)
Ristede pinjekjerner
Chevre Naturell Haukeli eller annen chèvre
Olivenolje
Frisk oregano
Grovt salt og nykvernet pepper
Balsamicoeddik

Tomater, agurk, reddiker og vannmelon kuttes i omtrent like store “bite size” terninger/biter. Bruk mandolin og skjær løken i løvtynne skiver/ringer. Bland sammen i en bolle eller på et fat.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels sterk varme til de begynner å bli gyldne. Avkjøl raskt og fordel over salaten. Smuldre osten og strø jevnt utover. Ringle over olivenolje og smak til med grovt salt og pepper. Dryss til slutt over blader med frisk oregano og avslutt med litt balsamicoeddik… Ah, sommer!

Sommersalat med vannmelon

Sommersalaten kan gjerne nytes alene, men passer også godt sammen med grillmat på en varm sommerkveld.

One Comment

  1. ser velsmakende

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.