Forrett, Kjøttfri mandag, Lunsj, Salat, Tilbehør

Gresk salat

Jeg var på ferie i Hellas for ikke så lenge siden og da spiste jeg denne salaten nesten hver dag i en uke. Utrolig nok blir jeg ikke lei. Gresk salat er en smakfull gave til late matbloggere og varme sommerdager. Hvem orker vel slave inne på kjøkkenet når det er så mye gøy å finne på ute?

Gresk salat

Gresk salat (1 porsjon/2 forretter)

0,5 agurk, i biter
10-12 cherry tomater, delt i 2
0,25 paprika, i biter
0,25 rød løk, i tynne skiver/ringer
8 sorte oliven, uten stein
Flaksalt/grovt salt
Oregano, tørket
1 ts hvitvinseddik
50 g fetaost
Olivenolje

Agurk, tomater og paprika kuttes i like store biter. Skjær løken i løvtynne skiver/ringer. Del olivenene i 2. Bland grønnsakene sammen i en bolle. Ha over litt grovt salt og hvitvinseddik. Bland sammen og anrett på tallerken/skål.

Legg fetaosten på toppen, enten i terninger eller i skiver. Dryss over litt tørket oregano og hell over god olivenolje til slutt.

Så enkelt kan gresk være!

TIPS: Det er egentlig grønn paprika som skal brukes, men det hadde jeg ikke. Når det kommer til tomater velger jeg ofte cherry tomater fordi de smaker mer. Det går fint an å bruke andre tomater også. Velg de du liker best.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.