stykke med ostekake og friske bringebær
Dessert, ENEstående Mat, Kake

4 deilige ostekaker til festbordet

Etter min mening er ikke festbordet komplett uten ostekaker (legg merke til bruken av flertall her). For min del kan “blaudis” (som bløtkake heter på sørlandsk) og kransekake bare gå hjem og legge seg. Hvis jeg får litt ostekake i magen, trenger jeg ikke så veldig mye mer her i livet for en stakket stund…

Er det noe jeg har oppdaget de siste 5-6 årene, så er det at ostekake kan være så mangt. Den kan ha nøttebunn, browniesbunn og kjeksbunn (for å nevne noen). Den kan inneholde grønnsaker eller bær. Den kan bakes eller bare avkjøles i kjøleskap. For ikke å snakke om at den kan ha gelélokk, forskjellige typer sjokolade og alkohol(!). Det finnes en ostekake tilpasset enhver gane der ute, og jeg har valgt ut 4 av mine favoritter nå som festbordsesongen er over oss. Kanskje blir du inspirert til å sette sammen din egen spesielle variant, eller kanskje du lager alle 4. Når det kommer til ostekake er nemlig det aller meste lov!

4 deilige ostekaker

oreo ostekake

Oreo-ostekake
Denne kaken er så enkel som bare en ostekake kan være, tenker jeg: Det er ingen steking involvert, ingrediensene piskes raskt og enkelt sammen, og bunn og pynt er den samme kjeksen. Det som kanskje er mest stress med hele kaken er å skrape bort fyllet i Oreo-kjeksene, men når det er gjort er resten easy, peasy!

ostekake med gresskar

Grønnsaksvarianten: Ostekake med gresskar
Hvis du tror at gulrotkake er den eneste kaken hvor man kan bruke grønnsaker så tar du feil. Dette er en heftig variant av amerikansk ostekake: Den bakes i ovnen, og smaker av deilig krydder som kanel, nellik og muskatnøtt, samt søtlig gresskar. Dette er en skikkelig ostekakebombe!

fat med kvart ostekake og gaffel med bringebær

Klassisk ostekake med pekanknas
Mammas klassiske ostekake har blitt pimpet opp (ikke at den trengte det, men likevel…): Frisk, lett syrlig og kremet ostemasse ligger på en søt/salt kjeksbunn. På toppen har jeg latt meg inspirere av en pizzadessert til å lage knasende sprø knekk med nøtter. Det gir en fin kontrast til den myke konsistensen på kaken, samt at karamellsmaken er helt himmelsk.

stykke med ostekake og friske bringebær

Ostekake med bringebær og browniesbunn
Denne varianten av ostekake ble til som resultat av latskap: Hummingbirds episke lagkake er sykt god, men litt stress å lage. Dermed slo jeg sammen to enkle oppskrifter for å lettere kunne nyte et stykke magisk ostekake. Jeg er fryktelig dårlig på si hva som er favorittene mine (det er som regel det som står rett foran meg der og da), men denne ostekaka, med søt og seig sjokoladebunn, syrlige bringebær og mild kremet ost – dette er så nær jeg kommer en favorittkake. I dag i alle fall…

Håper du finner noe du har lyst til å prøve ut. Og vil du ha enda flere varianter på ostekake, klikk her!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.