nærbilde av søtpotet på grillen
Salat, Saus, Sponset, Tilbehør

Sommerens beste grilltilbehør

#sponset innlegg

I moteverdenen er tilbehør alfa og omega. Den enkleste striesekken kan bli ”haute couture” med de rette hælene, litt bling og høyt hår. Det er litt på samme måte med grillmaten, minus skoene og håret. Med fokus på godt tilbehør kan selv den kjedeligste grillpølsa skinne og bli til et måltid som huskes resten av sommeren.

Det beste tilbehøret til grillmaten lager du selv

Har du glemt å legge kjøttet i marinade? Fortvil ikke! En god dressing kan redde det meste, og det tar ikke all verdens av tid. Det viktigste er at du bruker gode råvarer og den tiden du har til rådighet, så blir sommermåltidet godt uansett.

potetsalat_2

Hjemmelaget potetsalat
Få ting passer bedre til sommermaten enn en skikkelig god potetsalat. Og den MÅ være hjemmelaget. Vær litt tøff og ha i ingredienser som gir friskhet og sprøhet til den mektige rømme- og majonesdressingen. Jeg liker både vårløk, søt paprika og reddik i min potetsalat. Og kokt egg! Og husk: potetsalaten blir gjerne enda bedre om den får stå en stund, men det er ikke et ”must” hvis du ikke har tid, eller har glemt å planlegge. Oppskrift på min favorittpotetsalat finner du her.

grilldressing_1

Grilldressing
Jeg er stor tilhenger av dressing og bruker det spesielt mye om sommeren. Favoritten min er såre enkel og utrolig digg: Bland sammen lettrømme og majones (bruk halvparten så mye majones som rømme), limesaft, finhakket gressløk og frisk koriander, pluss presset hvitløk. Smak til med salt og pepper om nødvendig og server til grillet kjøtt, kylling og fisk, eller som dipp til chips, grønnsaker og hotte, hjemmelagde søtpotetfries (som også er en favoritt når jeg ikke har lyst på vanlige poteter). Se oppskriften på grilldressingen og søtpotetfries her.

nærbilde av søtpotet på grillen

Hiv søtpoteten rett på grillen!

Jeg er ikke veldig opptatt av poteter og spiser det faktisk veldig sjelden. Søtpotet, derimot, er jeg blitt utrolig fan av. Og akkurat som vanlig potet er det sabla digg til grillmat. Som nevnt sammen med grilldressingen er søtpotetfries veldig spennende tilbehør, men har du kun grill tilgjengelig er det bare å ”bake” søtpoteten rett på grillen: Skyll og tørk søtpoteten. Del i to, og ha olivenolje på snittflaten. Krydre med grovt salt pepper. Legg den delte søtpoteten med skinnsiden ned på den varmeste delen av grillen og legg på lokket. Søtpoteten er mør og ferdig bakt i løpet av 30-40 minutter. Server med en klatt godt smør, og spis med t-skje, akkurat som en bakt potet.

lammeburger med rød relish og ovnsstekte båtpoteter

Rød relish
Nok en saus som er med på å løfte grillmaten til nye høyder: bruk rester av rå grønnsaker (tomater, gulrot, paprika, løk, hvitløk), kjør sammen med godt krydder og du får en saus med djevelsk rødfarge som er søt, rund og lett indisk i smak og akkurat passe hot på tunga. Denne sausen gjør seg best om den får ”hvile” i kjøleskapet et døgn før den nytes, så litt planlegging er fint å ta med i beregningen. Server til hjemmelagde burgere, hvit fisk, grilla kylling og lam. NAM! Oppskriften på Catherines røde relish finner du her.

nærnilde av 3 biff satay spyd

Biff satay med jordbærsalsa
Satay er grillspyd fra det thailandske kjøkken. Det er tradisjonelt sett gatemat siden kjøttstykkene er tynne og raske å grille. Har du ikke tid til å la kjøttet marinere er det bare å pensle kjøttet mens det ligger på grillen. Jeg liker godt å servere de smaksrike spydene med frisk og søt jordbærsalsa. Sommerlig og utrolig godt. Oppskriften finner du her. Og husk: marinaden funker utmerket godt til kylling, og jordbærsalsaen er himmelsk god til grillet laks.

Og enda noen flere tips:
Brokkolislaw: knallgodt til grillpølser
Italiensk nykålsalat: Bytt ut coleslaw med denne lekkerbiskenen
Tomat- og mozarellasalat: Klassisk og godt til alle grillmåltidene i sommer!

Innlegget er skrevet i samarbeid med CupoNation

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.