Middag, Tilbehør

Brokkolislaw og stekte pølser

Brokkoli har den snodige egenskapen at den er både den grønnsaken jeg liker best og minst! Jeg elsker rå brokkolibuketter til en god dipp, mens jeg virkelig hater den ihjelkokte versjonen som du omtrent kan sile mellom tennene. Bortsett fra dét, er brokkolien kilde til mye antioksidanter og C-vitaminer, og sprer stort sett mye glede på middagsbordet mitt.

brokkolislaw med tranebær

Brokkolislaw er et nytt konsept for meg, men liker man coleslaw og brokkoli, så er det egentlig en “no-brainer”. Salaten kan spises alene, eller som tilbehør til for eksempel stekt laks eller stekte pølser.

Brokkolislaw og stekte pølser (1 porsjon)
15 g pinjekjerner, ristede
120 g brokkoli, i små buketter (ca 1/2 brokkoli)
15 g tørkede tranebær
30 g rød løk, hakket

Dressing
60 g crème fraîche
1 ts hvitvinseddik
0,5 ts sukker

2 stk. gode grillpølser, f.eks. Salsicciapølser

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å “svette” og få litt farge. Sett til side mens resten av salaten lages.

brokkolislaw med stekte pølser

Bland små, rå brokkolibuketter, tranebær og hakket løk i en bolle. Bland sammen ingrediensene i dressingen, og hell over brokkoliblandingen. Bland godt. Dryss over ristede pinjekjerner, og server brokkolislaw’en sammen med grillede/stekte pølser. Sabla enkelt, og sabla godt…

Inspirasjon til måltidet fikk jeg av min kollega Marianne og www.matpaabordet.com

2 Comments

  1. Hei! Dette så veldig godt ut. Jeg har det samme elskhat-forholdet til brokkoli ;) Må bare si at du har en fantastisk blogg. Jeg følger den, og leser den titt og ofte for inspirasjon.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.