Middag, Suppe

Minestrone

Tidligere i sommer hadde jeg et heller kjedelig møte med en stusselig minestronesuppe på toppen av Dolomittene. Jeg ble så skuffet! Dårlig mat i Italia, liksom. Det henger jo ikke på greip… Siden da har jeg tenkt at jeg måtte bøte på skuffelsen med å lage minestrone hjemme. Men det er jo ikke akkurat sommermat, så derfor har jeg drøyet det til nå.

tallerken med minestronesuppe, pesto og toast

Minestrone er en klassisk, italiensk grønnsaksuppe, som gjerne lages på sesongens grønnsaker – nepe for eksempel. Og så må det være litt bacon. Hvem kan vel mislike en grønnsaksuppe med bacon? Ikke jeg, i alle fall :-)

Minestrone (1 porsjon)

1 ss olivenolje
1/4 gul løk, hakket
1 lite fedd hvitløk, finhakket
50 g bacon, strimlet (kan sløyfes)
1 cm rød chili, finhakket, uten frø
1/2 stang stangselleri, i biter
1 liten gulrot, i terninger
1/4 boks hakkede tomater
3 dl grønnsakskraft/buljong
40 g tørr pasta, gjerne små skruer, sløyfer eller lignende
1 liten nepe, i biter
50 g linser
1 ss basilikumspesto (kan sløyfes)

Ha oljen i en kasserolle og fres løk, hvitløk og bacon på middels sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett chili, stangselleri, gulrot, tomat og kraft og la alt koke opp. Kok på redusert varme i 20 minutter. Ha pastaen i suppen og kok videre i 5 minutter. Tilsett nepe og linser. La suppen koke til pastaen er ferdig, ca 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper, og server suppen med en dasj pesto eller frisk, finhakket basilikum, og et par skiver bruschetta.

to bilder av minestronesuppe med pesto

Bruschetta (1 porsjon)

2 brødskiver
Olivenolje
1/2 fedd hvitløk

Ha litt olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Når oljen er varm legges brødskivene i pannen. Stek på begge sider til brødet blir sprøtt og gyldent. Gni til slutt snittsiden av et hvitløksfedd over brødskivene. Server.

TIPS 1: Har du tilgang på pancetta (italiensk bacon) så er det enda bedre enn vanlig bacon. Eller du kan droppe bacon helt for å få en ren grønnsaksuppe.

TIPS 2: Linsene kan byttes ut med hvite bønner.

Oppskriften er basert på en jeg fant i Familiekokeboka av Gausdal og Alfsen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.