Ovnsbakt torsk med hjemmelaget pesto
Middag, Sjømat

Torsk med pesto

Jeg har hatt veldig tålmodig besøk på luftebalkongen min i sommer (og da snakker jeg ikke om den stadig fetere edderkoppen som bor på rekkverket). Det jeg sikter til er mine to urter som mot formodning har overlevd nesten 4 måneder i min forvaring. Det er et lite mirakel! Jeg har nemlig det motsatte av grønne fingre, og kan ta liv av kunstige planter om jeg går inn for det…

Torsk med grønn pesto

Nå begynner det dessverre å bli kaldere. Det liker ikke basilikum og slutten er nær forestående. Derfor har jeg valgt at den skal avslutte sin karriere som standhaftig balkongplante, som deilig pesto på sesongens første torskemiddag. For en sorti!

Ovnsbakt torsk med pesto og grønnsaker (1 porsjon)

2 små amaldinepoteter, i båter (100 g)
1 liten gulrot, i biter (70 g)
ca 50 g brokkoli, i små buketter
6 cherrytomater, delt i 2
Olivenolje
Grovt salt
Nykvernet pepper
Ca 200 g torskefilet
2 ts basilikumspesto

Sett ovnen på 225 grader. Ha potetbåter, gulrotbiter og brokkolibuketter i en ildfast form og ringle over litt olivenolje. Dryss over to klyper grovt salt og et par runder med pepperkvernen. Sett formen i ovnen og stek i 15 minutter.

Lag pesto mens grønnsakene godgjør seg i ovnen.

Ta formen ut av ovnen og rør om litt på grønnsakene. Senk temperaturen til 200 grader. Legg tomatene i formen og legg torskefileten på toppen. Ringle over litt mer olje, og krydre fisken med grovt salt og nykvernet pepper. Sett formen inn i ovnen igjen og stek videre i ca 15 minutter, til fisken flaker seg. Sjekk også at potetene er gjennomstekte før formen tas ut.

torsk med pesto og ovnsbakte grønnsaker

Server torsk og grønnsaker med et par skjeer deilig pesto og NYT at det igjen er torskesesong.

TIPS: Du vet at torsken smaker best i måneder med “r” i navnet? Det er derfor det er så deilig at det igjen er septembeR, slik at jeg igjen kan spise favorittfisken min.

6 Comments

  1. Takk, dette blir en nydelig lørdagsmiddag! Det er nemlig dagen for hvit fisk her i huset.

  2. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  3. Denne står nå å godgjør seg i ovnen. Gleder meg til å smake for dette både lukter og ser godt ut.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.