nærbilde av skål med dessert
Dessert

Vaniljeis med gode venner

Egentlig er jeg fan av det enkle, men noen ganger må jeg bare stikke fingeren i jorda og innrømme at jo mer jeg lesser på, jo bedre blir resultatet. “Elveslottets spesialdessert” er det perfekte eksempel på nettopp dette: Utgangspunktet er en helt enkel vaniljeis – ren på smak, fløyelsmyk og klassisk. Så noen salte nøtter som gir krønsj og salt til det søte. Her kunne jeg egentlig stoppet, men neida… Skiver med fyldig banan blir det sunne alibiet. Og til slutt litt likør, rett og slett fordi jeg fortjener det. Resulatet er en skål med maksimalistisk lykke. Somethimes too much of a good thing can be extremely delicious!

nærbilde av skål med dessert

Elveslottets spesialdessert (1 porsjon)
3 kuler vaniljeis, hjemmelaget eller bortekjøpt
8-10 skiver med banan
1 god neve salte cashewnøtter (eller peanøtter)
En liten klunk Baileys

Scoop opp kuler med god vaniljeis og ha i en stor dessertskål. Skjær skiver eller biter med banan og dryss over isen sammen med salte nøtter. Hell over så mye likør som du vil ha. NYT!

3 Comments

  1. Kjært barn, mange navn! Denne mener jeg å ha spist på restaurant en gang, dog under annet navn. Husker dog ikke hva de kalte den… Uansett – kan bekrefte det er godt. Hilsen Casumo

  2. oi oi oi… der fikk jeg flashback til barne- og ungdomstiden, gitt! Da gikk det i Tricolor med salte peanøtter og nonstop. Salt og søtt i skjønn forening. Vet ikke om vi hadde noe navn på desserten, med det var ALLTID gode venner som koste seg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.