Tilbehør

Grilldressing og søtpotetfries

Livet er fullt av tilfeldigheter. Noen litt kjipe, og noen sabla gode. Et eksempel på en god tilfeldighet er da jeg for litt siden skulle lage chipotle ranch dressing, og da jeg var nesten ferdig, fant ut at jeg ikke hadde den viktige ingrediensen chipotle chili. (Jeg må virkelig vurdere å sparke meg selv som innkjøper…) Mens jeg febrilsk søkte etter gode erstatninger fant opptil flere smaksprøver av den “uferdige” dressingen veien til munnen min, og til slutt måtte jeg bare konkludere med at det var den aller beste dressingen. Ever! Den passer perfekt som grilltilbehør – til marinert kylling, kjøtt og fisk, eller som dipp til chips, grønnsaker og hotte, hjemmelagde søtpotetfries. Jeg er blitt helt hekta, og bruker den på ALT. Grilldress er ut – men grilldressing er definitivt in!

Dressing med gresskar og koriander

Grilldressing (4 porsjoner)

0,5 dl majones, gjerne hjemmelaget
1 dl lettrømme
1 ss limesaft
2-4 ss gressløk, finhakket
ca 1 ss frisk koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket

Bland sammen alle ingrediensene og la de bli kjent med hverandre en stund før servering. Dressingen kan godt oppbevares et par dager i kjøleskapet, og nytes til flere grillmåltider.

TIPS: Dropp majones og rømme til fordel for matyoghurt, og få en “slankere” versjon av dressingen.

søtpotetfries og dressing

Søtpotetfries (1 porsjon)

1 medium stor søtpotet, i staver
2 ss solsikkeolje
1 fedd hvitløk, presset i hvitløkspresse
1 ts chilipulver
1/4 ts malt kumin
1/8 ts malt koriander
1 dasj malt kanel
Salt og pepper

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skrell søtpoteten og kutt i staver (ikke for tynne, da blir de lett “soggy”). Bland sammen olje, hvitløk og krydder i en bolle. Ha i søtpotetstavene og bland alt godt slik at alt er godt dekket av krydderblandingen. Fordel stavene jevnt på et stekebrett og stek i 15-20 minutter. Søtpotetfries’ene skal være lett svidd når de er klare til å nytes med grilldressingen som dipp.

Oppskriften er inspirert etter et innlegg jeg fant her.

9 Comments

  1. Elsker hvitløksdressing, det er fast grilltilbehør hos oss, og DENNE både høres og ser fantastisk ut! Lime og koriander, dette må jo bare bli bra! Skal testes ved neste grilling!:)

  2. Så digg det hørtes ut. Må prøves, og takk for tipset.

  3. Høres veldig godt ut! Jeg må få kjøpt meg grill jeg.. engangsgrill er liksom ikke helt det samme :P

    • ENEstående Mat

      Jeg har jo ikke grill, men satser på å være SÅ god på tilbehør slik at jeg blir invitert på grillings til alle andre ;-)

  4. Vi har grill, men ikke grilldressingen… Jeg gleder meg til neste grillbesøk hos oss.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.