Middag

Hvitløksboller i ovnen

Kjøttboller er utrolig enkel og anvennelig mat, og det liker en litt sommerlat matblogger. Det er store variasjonsmuligheter i alt fra type råvare, til kryddervalg og matretter bollene kan brukes i. Det eneste dumme er at det er ufattelig kjedelig å steke. For skal jeg først lage kjøttboller er det liten vits å lage kun 1 porsjon, og plutselig befinner jeg meg over stekepannen i noe som virker som en uendelighet. Inntil nå! På [kjøkkentjeneste] fant jeg tidenes kjøttbolletips: å steke de i ovnen! At jeg ikke har tenkt på det før får jeg bare avskrive som “blissful ignorance”. Men fra nå av skal bollene i ovnen!

kjøttboller stekt i ovnen

Denne gangen har jeg brukt kyllingkjøttdeig, hvitløk og persille, samt parmesanost. Disse lyse, saftige kjøttbollene passer perfekt til en lett sommersalat, eller på pizzaen.

Kyllingboller med hvitløk og persille (4 porsjoner)

400 g kyllingkjøttdeig
4 fedd hvitløk
20 g pinjekjerner, finhakket
0,5 dl revet parmesanost
1-2 gode never med bladpersille, finhakket
1 egg, medium størrelse
Salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha hvitløk, pinjekjerner, parmesanost og persille i en blender/food processor. Kjør til alt er finhakket. Ha krydderblandingen sammen med kjøttdeigen, tilsett egget, og bland godt sammen. Det kan være deigen virker litt løs, men det gjør at kjøttbollene blir lette og “luftige”. Ønsker du en fastere deig, tilsett litt brødkrumme/grillmel.

tre bilder av kjøttbolleproduksjon

Bruk en teskje til å forme bollene. Dypp teskjeen i lunkent vann for at deigen skal slippe skjeen lettere. Plasser bollene på bakepapirkledd stekebrett, og stek i ca 20 minutter, til bollene har fått litt farge og er gjennomstekte.

Ha hvitløksbollene i pastasalater, og andre salater, pastaretter, på pizza, i gryteretter, med fløtesaus og tyttebærsyltetøy… Hva enn ditt hjerte måtte begjære.

TIPS 1 : Er du usikker på smaken er det lurt å teststeke en bolle i stekepannen, smake på den og justere krydderet i deigen før alle bollene lages.

TIPS 2: Det som er greit med å lage mange porsjoner er at kjøttbollene enkelt kan fryses porsjonsvis og tas opp når det kniper litt på tid eller inspirasjon.

Tipset om ovssteking av kjøttboller fant jeg på Inas flotte matblogg: [kjøkkentjeneste]

14 Comments

 1. yum, dette skal jeg lage!!

 2. Disse må lages – mmm!

 3. Disse så utrolig fristende og gode ut- nam!

 4. De så jo utrolig gode ut! Skal absolutt prøves ut en gang :)

 5. disse skal prøves, men bytter ut kyllingkjøttdeigen med vanlig kjøttdeig eller kjøttdeig av svin. Kyllingkjøttdeig er jo MUK (mekanisk utbeinet kjøtt), så det er tabu i mitt hjem! Nå står brownies-ostekaken i ovnen – så gleder meg til kaffen i morgen.
  God helg ;-)

  • ENEstående Mat

   Det er det som er så bra med kjøttboller: man kan bruke de råvarene man vil. Prøv med kjøttdeig av lam. Det er knallgodt :-)
   Kos deg med kaken! Og god helg :-)

 6. Nammmmmmmmm!!!

 7. Hei! Dette så godt ut :). Bruker du vanlig over/undervarme eller varmluft når du steker kjøttboller?

  • ENEstående Mat

   Takk for det, Monica!
   Jeg bruker vanlig over/undervarme :-) Føler kanskje det gir en bedre stekeflate.

 8. Veldig gode boller! Må innrømme at jeg ikke fulgte oppskriften _helt, men var litt mer generøs med parmesanen ;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.