caprese: tomatsalat med mozzarella
Lunsj, Salat, Tilbehør

Insalata Caprese

Roma er et av mine favorittreisemål: Store og små kunstverk hvor enn du ser, flere skobutikker enn jeg klarer å fantasere om, kjekke italienere som suser forbi på scooterne sine, vin og aperitivo på fortausrestaurant i Trastevere…

Jeg har nylig levd “la dolce vita” noen få, men deilige dager i den italienske hovedstaden. For å la minnene om ferien vare litt lenger, er det et lite stykke italiensk lykke som står på menyen i dag. Den hellige treenighet, om du vil: tomat, mozzarella og basilikum. Jeg tar den gjerne “bar”, men salaten passer sabla godt til grillmat også. Det viktigste er å få tak i gode tomater med mye, søt smak. Så er det bare å forberede smaksløkene på en italiensk fest.

tomatsalat med mozzarella

Insalata caprese (1 porsjon/tilbehør for 2)
1 stk mozzarella ost (romtemperert)
2 stk faste tomater (romtemperert)
Frisk basilikum
Extra virgin olive oil
Salt og pepper

Ta et par never med fersk basilikum og finhakk. Ha over i en skål, og hell over god olivenolje. Bland godt.

Skyll tomatene og skjær i litt tykke skiver. Skjær mozzarellaen i like tykke skiver. Legg tomater og ost på en tallerken og hell over basilikumoljen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

nærbilde av tomatsalat

2 Comments

  1. Jeg er også “enestående” men prøver å lage god og fornuftig mat til meg selv hver dag. Kyllingfileter og laksefileter er flott og kan varieres i det uendelige!
    Tomat og Mozzarellasalat lager jeg ofte, gjerne med ruccola og parma-, eller serranoskinke til. Da blir det en full middag. Ikke billig, men godt!
    Nå skal jeg kose meg med flere av oppskriftene dine!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.