Bakst, Dessert, Kake

Mocha cupcakes

Dette er som kaffe mocha, bare i fast form. Myke og saftige, med en snerten krem på toppen som smelter på tunga. Det er ikke så mye mer å si om disse. Annet enn at de bare MÅ smakes!

to bilder av cupkakes med mocca

Mocha cupcakes (12 stk.)

175 ml melk
60 g romtemperert smør
200 g sukker
2 egg
180 g hvetemel
2 ss bakekakao
2 ts bakepulver

Smør og sukker piskes lyst og luftig med håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett et og et egg – pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel, kakao og bakepulver i en egen bolle og bland godt sammen. Tilsett halvparten av melblandingen i smørblandingen og miks godt. Tilsett litt og litt melk og rør til alt blir en god røre. Ha i resten av melblandingen og rør til alt er godt blandet.
Fordel røren på 12 muffinsformer på et muffinsbrett, og stek i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader. La de ferdige kakene få stå i muffinsbrettet litt før de avkjøles på rist.

Glasur

3 ss avkjølt espresso, eller sterk kaffe
120 g romtemperert smør
380 g melis

to bildet: et nærbilde av kaffebønner og et bilde av mocca cupcakes

Bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin på lav hastighet, og bland smør og melis godt sammen. Tilsett espresso/kaffe og pisk til alt er godt blandet. Kjør gjerne litt høyere hastighet så glasuren blir luftig og fin. Når kakene er helt avkjølte pynter du – bruk sprøytepose eller kniv til å fullføre lekkerbisknene.

TIPS: For enda mer kaffesmak, tilsett 3-4 ss espresso i cupcake-røren.

Oppskriften fant jeg på Marias Salt og Søtt

5 Comments

 1. Hei :)
  Rekner med at melka skal inn sammen med melet? Ser at det ikke står noe i beskrivelsen av når den skal i røren :)

  • Så flaut! Ser jo nå at oppskriften va noe mangelfull… har endret på fremgangsmåten nå, så melken er inkludert. Tusen takk for at du ga beskjed :-) God sommer, Anja!

 2. Annicken Sundbø

  Så jo kjempe deilig ut.
  Tror du det funker like bra bare med Glutenfritt mel?

  • ENEstående Mat

   Hei Annicken! Jeg er ikke så godt kjent med å bake med glutenfritt mel, men til denne oppskriften tror jeg det vil kunne fungere fint. Jeg har nemlig lest at man kan erstatte hvetemel med glutenfritt så lenge vekten er den samme (altså 180 g i denne oppskriften). Du må bare forsøke deg fram, gjerne med ulike typer glutenfritt mel som f.eks. finmalt rismel :-D Lykke til <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.