ENEstående Mat

Høstlige favorittsupper

Det er høst, og jeg kan like godt innrømme det med en gang: jeg er ikke en fan. Mørket fortrenger lyset, kulda fortrenger alle sommerklærne som jeg er så glad i, og like sikkert som at løvet faller fra trærne får jeg en eller annen form for forkjølelse (antagelig fordi jeg tviholder på sommergarderoben litt for lenge). Det eneste jeg virkelig liker med høsten er maten. Endelig kan jeg meske meg med det nest beste jeg vet (etter pizza): Supper! Og da mener jeg supper generelt. Røde, gule, hvite, tykke, tynne – “anything goes” så lenge det serveres i bolle og spises med skje!

Høstlige suppefavoritter

Snaskesuppe à la Henriette

snaskesuppe_1

Dette er snop i suppeformat! Gulrot og ingefær setter farge og smak til denne friske og søtlige suppa. Serveringstips: Lag en vegetarvariant uten kylling, og med grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.

Fattigmannssuppe

fattigmannssuppe_3

Velsmakende og mettende linsesuppe som ikke gjør de helt store skadene på saldoen. Serveringstips: Tilsett stekt kjøttdeig av svin eller karbonadedeig hvis du vil ha litt kjøtt i suppa.

Ertesuppe med egg og chorizo

Nærbilde av ertesuppe med egg

Jevn og fin ertesuppe som minner veldig lite om mormors ertesuppe. Men den er sabla god for det! Serveringstips: Bytt ut chorizopølse med baconbiter.

Won Ton-suppe

suppeskål med won ton-suppe

En litt arbeidskrevende kraftsuppe med deilige “dumplings” og friske asiatiske smaker! En av mine favorittsupper som ikke skal gjennom blenderen.

Jordskokksuppe med parmesanchips

jordskokksuppe

Fløyelsmyk og mild suppe laget med en grønnsak som ofte overses: jordskokken.
Go for it! Jordskokken vil overraske deg :-)

Bondesuppe

bondesuppe

Kraftsuppe full av klassiske smaker: rotgrønnsaker, røkt pølse og timian. Minner om god gammeldags kjøttsuppe, men mye raskere å lage. Serveringstips: Bytt ut pølsebitene med storfekjøtt. Det tar litt lenger tid, men smaker like godt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.