Middag, Suppe

Snaskesuppe à la Henriette

Jeg blir alltid glad når jeg får mail fra Henriette, men kanskje litt ekstra glad når den også inneholder en oppskrift. Henriette sender nemlig alltid nye, spennende retter og sist ut var denne suppen. Jeg må innrømme at jeg i starten var litt usikker på hva “snaskesuppe” var. Etter å ha spist den er jeg overbevist om at det betyr “snop i suppeformat”. Suppa er søt, frisk og varmende, tykk og mettende. Rett og slett avhengighetsdannende snask!

Gulrot og ingefærsuppe

Gulrot- og ingefærsuppe med kylling (1 porsjon)

1/4 gul løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss solsikkeolje
1 gulrot i biter (ca 100 g)
Ca 1 cm frisk ingefær, revet (5-7 g)
2,5 dl kyllingkraft, eller buljong
1 ss appelsinjuice
o,5 dl kokosmelk
1/4 chili, finhakket, eller litt chilipulver
Kyllingbiter, ferdigstekte
Frisk koriander, hakket

Surr hakket løk og hvitløk i en kasserolle til løken er myk og blank (et par minutter). Tilsett gulrot, ingefær, kyllingkraft og appelsinsaft. Kok opp og la suppen koke til gulrotbitene er møre (10-15 minutter, alt etter hvor store bitene er.

Bruk stavmikser rett i kasserollen og kjør suppen til en myk og god puré. Ha kokosmelk, ferdigstekte kyllingbiter (1/2-1 filet) og frisk koriander i suppen og kok opp på ny. For å få en tynnere suppe er det bare å tilsette litt mer kraft/buljong. Når kyllingbitene er gjennomvarme er suppen klar til servering.

Gulrot og ingefærsuppe med kylling

TIPS 1: Det går fint å bruke rå biter av kyllingfilet i stedet for ferdigstekte. Da må suppen koke noen minutter ekstra.

TIPS 2: Henriettes oppskrift inneholdt en klype kumin. Jeg synes smaken var renere og friskere uten, men det er en smaksak.

Tusen takk for nok en deilig oppskrift, Henriette <3

10 Comments

  1. Hei, jeg fant denne bloggen når jeg satt og surfet på Bloglovin, for å se om jeg fant noe som inspirerte meg, veldig fin blogg! Gleder meg til å bli inspirert. Ha en superfin dag!

  2. Lar du chilien koke med eller tilsetter du den helt til slutt?

  3. Har akkurat laget suppen – nå venter jeg bare på gjestene. Jeg tror og håper det vil smake:)

  4. Denne var så god at jeg ble litt trist da jeg hadde spist opp, så nå må jeg på butikken etter snop til dessert :)

  5. Denne har jeg laget til tre forskjellige gjestelag, og måtte finne frem oppskriften for neste ukes fjerde runde. Hver gang har gjestene stønnet av fornøyelse – himmelsk!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.