Lunsj, Middag

Lun reinsdyrwrap

Reinsdyr + wrap = sant! Takket være en konkurranse på www.matbloggerne.no (tidligere prosjekt i regi av MatPrat) har jeg gjenoppdaget reinsdyrskav. Det er egentlig helt genial singelmat: enkelt, raskt, lett å porsjonere, lett å variere. Mammas finnbiffgryte med einerbær, brunost og sølvløk har fått sterk konkurranse. Reinsdyrwrap egner seg kanskje ikke fullt så godt som søndagsmiddag, men passer veldig godt som luksuslunsj i hverdagen, eller misunnelsesverdig nistepakke på fjelltur (for de som bedriver sånt)…

wrap med reinsdyrskav og fennikel

Lun reinsdyrwrap (1 porsjon)

8 hele pepperkorn, knust og ristet
2 ts smør
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 80 g reinsdyrskav
1 stor sjampinjong, i skiver
1 klype havsalt
Kremost naturell
Fennikel, finstrimlet
Sukkererter, finstrimlet
3 soltørkede tomater, strimlet
1 stor tortilla/wrap

Knus pepperkornene og rist på middels varme i en tørr stekepanne. Ha smør i pannen og skru opp varmen til middels sterk. Når smøret har smeltet og fått litt farge tilsettes reinsdyrkjøtt og finhakket hvitløk. La kjøtt og hvitløk brunes i et par minutter før sjampinjongskivene tilsettes. Skru ned varmen og stek videre til soppen er gjennomvarm og har falt litt sammen. Smak til med en klype havsalt.

wraps med reinsdyrkjøtt, soltørka tomater og fennikel

Varm tortillaen litt i en tørr stekepanne før kremosten smøres på i et jevnt lag. Legg reinsdyrmiksen midt på tortillaen og fyll på med fennikel, sukkererter og soltørkede tomater. Pakk sammen tortillaen som en konvolutt, eller rull sammen som en pølse med åpning i den ene enden, og den lune reinsdyrwrapen er klar til servering.

TIPS 1: Reinsdyrskav er tilgjengelig i de fleste frysedisker. La kjøttet tine på kjøkkenbenken i ca 30 minutter før det stekes. Slik unngår du at kjøttet blir kokt i stedet for stekt.

TIPS 2: 1 wrap er passe til lunsj. Stek litt mer kjøtt, ta en ekstra tortilla, og lag en saftig salat, og det blir en fullverdig middag.

8 Comments

  1. Janet Vindenæs

    Lekker, kreative, sunn og fristende!

  2. Veldig kreativt, og absolutt noe å teste ut :)

  3. Sååå godt der ser ut:-)

  4. Åh, dette så utrolig godt ut! Må kanskje få prøvd ut dette en dag :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.