Forrett, Middag, Suppe

Ertesuppe med egg og chorizo

Når noen sier “ertesuppe” dukker det umiddelbart opp mange minner fra hytteturer på tidlig 80-tallet, med sprengfyring, skigåing, gule erter, kjøtt og pølser. Og en god del sutring… Ertesuppe var ikke akkurat favoritten. Denne oppskriften er, om mulig, så langt fra tradisjonell ertesuppe som man kan komme. Den er frisk i fargen, søt og krydret på smak, og et perfekt tilskudd til supperepertoaret.

ertesuppe med egg og chorizopølse

Ertesuppe med egg og chorizo (1 porsjon)

1/4 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts smør
200 g selskapserter (frosne)
2 dl grønnsakskraft/-buljong
1 laurbærblad
0,25-0,5 dl matfløte
Chorizopølse, i skiver eller biter
2 hardkokte egg, i båter
Salt og pepper

Finhakket løk og hvitløk surres lett i smør i en kasserolle. Tilsett ertene og la de surre i ca 1 minutt. Hell over grønnsakskraft og kok opp. Ha i laurbærbladet og la suppen koke i ca 5 minutter.

Mens suppen koker, sprøstekes chorizopølsen i en tørr stekepanne. Pølsen er så fet at man ikke trenger ekstra fett. Hardkok eggene og del i båter.

ertesuppe med egg og stekt chorizopølse

Fjern laurbærbladet når suppen er ferdig kokt og bruk stavmikser eller blender til å kjøre suppen til en puré. Spe med fløte og kok opp igjen. Server med sprøstekt chorizo og eggebåter! Mmmm…

2 Comments

  1. Mmmm. Ja denne har jeg trua på, Chorizo er jo bare helt fantastisk. Tror røykasmaken passer veldig godt sammen med erter så denne skal prøves en gang!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.