tomatsuppe med linser
Kjøttfri mandag, Middag, Suppe

Fattigmannssuppe

Selv om inspirasjonskontoen nylig er fylt opp til randen, ser det litt mer begredelig ut på bankkontoen. Begynnelsen av året kan være tøff. NRK-lisensens skal betales, strømavregningen kommer alltid like overraskende på, og alle “kuppene” jeg fikk tak i på januarsalget er i ferd med å bli svært så synlige på kredittkortregningen…
Da er “fattigmannssuppe” et billig og godt krydret middagsalternativ: tomatsuppe med linser. Jeg lager gjerne dobbel porsjon når jeg først er igang. Og det beste er at suppa smaker like godt om lommeboka er tom eller ikke.

tomatbasert linsesuppe

Fattigmanssuppe (2 porsjoner)

1 dl linser
1 løk, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks tomater
4 dl vann/grønnsakskraft
2 ts spisskummenfrø
2 ts korianderfrø
1 klype tørket chili
Litt solsikkeolje
Salt og pepper

Bløtlegg linsene natten over (eller bruk linser som allerede er vannet ut, fra kartong eller boks). Surr løk og hvitløk i litt olje i en kasserolle. Hell av vannet på linsene og ha de i kasserollen. Tilsett tomatene og halvparten av vannet/kraften. Støt spisskummen- og koriandefrø i en morter. Ha krydderet i suppen og la den småkoke i ca 60 minutter. Tilsett mer kraft underveis om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Servér med godt landbrød.

Linsesuppe med tomat og spisskummen

Oppskriften har jeg fått av min matglade kollega, Marianne.

14 Comments

 1. Wow, den så godt! Sliter med slank lommebok selv, for tiden. Sjekk også ut min variant – en mer kremet utgave med yoghurt:http://abouteva.blogspot.com/2010/12/linsesuppe.html

  • ENEstående Mat

   Yoghurt i linsesuppen høres spennende ut! Skal absolutt teste den ute en gang. Takk for tipset :-)

 2. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 3. Den skal jeg prøve :)

 4. Elizabeth Hansen

  Hmmm det saa godt ut.. men siden jeg er halv inder saa la meg si deg at dette er veldiiiig indisk!! Det eneste vi legger til er masse chili og fersk koriander over suppa naar den serveres..

  • ENEstående Mat

   En litt “pimpet” utgave, med chili og koriander på toppen høres veldig bra ut :-) takk for tipset!

 5. Flott suppe:) Men linser trenger ikkje å legges i vann natten over, da blir det grøt når du koker dem. Men du kan godt ha i bønner og evt. kikerter, det gjør suppen enda mer mettened pga den høye proteintilsetningen i bønner, kikerter og også linser.Å relativt billig. Å DE må ligge i vann over natten før du koker de. Takk:)

  • ENEstående Mat

   Tror bløtleggingen kommer litt an på om man bruker tørre produkter eller linser/bønner/ertser som ligger i lake på boks. Linsene jeg brukte ble i alle fall ikke grøt selv om de hadde ligget i vann natten over.
   Uansett: setter veldig pris på kommentaren din. Ha en flott helg! AC:-)

 6. skulle hatt et prisoverslag på hva alt det koster å lage suppa med er vel ikke så billig med krydder hvis du ikke har alt liggende????

  • ENEstående Mat

   Det er klart at man må anta at det finnes en slags base med krydder og basisvarer i skapet :-)

  • Anbefaler alle som bor i Oslo, eller er innom Oslo å dra ned på Grønland og kjøpe inn krydder. Masse billig og godt krydder :)

   Med riktig kydder har man uendelige mulighet til å lage billige og gode middager uten Toro.

   • ENEstående Mat

    Veldig godt tips. Men man trenger ikke gå lenger enn sin nærmeste innvandrerbutikk. Der er det gjerne godt utvalg og gode priser på eksotiske og mer kjente krydder og urter

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.