ENEstående Mat

“Hver gang vi møtes…”

Jeg er heldig. Svært heldig, faktisk. Som en del av matbloggerne.no har jeg denne helgen vært på samling i Oslo med flotte bloggkolleger, fotokurs og en haug med deilig inspirasjon! For en litt vinterdvask sørlandspige har det vært en helg med mengder av varmende påfyll for sjelen. Nye vennskap er skapt, mye god mat er spist og diskutert, og et eple er blitt ihjelfotografert etter alle kunstens regler. Det har rett og slett vært helt konge!

Magnus lager mat med kontraster og sjel, og Lars er allerede igang med matfotograferingen

Etter “innledende runder” fredag ettermiddag ble vi bedre kjent med MatPrats eminente kokk Magnus Tvedt-Øresland. Han disket opp med stort matengasjement og kanskje verdens beste kylling.

Jørn Lie presenterer kveldens meny og Oda og Tonje fra MatPrat følger ivrig med.

Kveldens høydepunkt var en deilig 5-retters på Gamle Raadhus med sjefskokk Jørn Lie som eminent dirigent. Mitt første møte med jordskokksuppe ble absolutt en høydare. Jeg glemte selvsagt å ta bilde… Ikke overraskende fortsatte de kulinariske utvekslinger på høyt nivå utover kvelden og natten. Litt for langt utover natten for noen…

Oda tester kameraet på den deilige lunsjen fra Food Story, mens Lars og Tove "lusker" i bakgrunnen

(Altfor) tidlig lørdag formiddag samlet matbloggerne seg til fotokurs med superdyktige Mari Svenningsen, MatPrats faste fotograf.

Tove og Matkameratene i dyp konsentrasjon

Etter litt teori og utdeling av “goodibag” med IKEA-speil og reflektorer, kastet alle seg ut i fotograferingen av diverse matmotiver. Kurset gikk ut på å jobbe med naturlig lys, og hvordan bruk av reflektorer og innstillingene på kameraet kan styre resultatet i den ene eller den andre retningen.
Jeg må innrømme at selvpåført søvnmangel gjorde meg en smule ukonsentrert, og all min kraft ble brukt på det første motivet: eplet.

Et studie i eple og plomme

Tilstede på kurset var Lars fra Lars Spiser, Trine fraTrines Matblogg, Olav fra Hobbykokken, Tove fra På kjøkkenbenken, Runar fra Charls – det beste jeg vet, Oda fra MatPrat og Odas Blogg, Aslak, Hanne og Christoffer fra Matkameratene, Monica fra Monica´s Matblogg og André fra Romeos Mat og Ting. Mengder av positiv energi samlet på ett sted!

Jeg er heldig. Svært heldig, som får lov til å være en del av alt dette. Jeg har hatt en helg fylt med entusiasme og ekte matglede. Inspirasjonen vil følge med meg en lang stund framover, og vennskapene vil vare ennå lenger. Forhåpentligvis vil gleden gjenspeiles i engasjerte blogginnlegg og ikke minst flere episke eplebilder i framtiden…

2 Comments

  1. Ser ut som dere har hatt en skikkelig herlig helg! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.