Saus, Tapas, Tilbehør

Rød pesto

For meg har alltid rød pesto vært det litt mindre velsmakende familiemedlemmet til basilikumspestoen. Jeg har rett og slett ikke likt smaken av soltørkede tomater. Frem til nå. Det har sakte (veldig sakte), men sikkert, gått opp for meg at jeg har brukt tomatene feil. Spesielt de som er tørre, uten olje. De må jo legges i vann eller olje før bruk… Dah! Og nå som det er avklart, er rød pesto en sikker vinner også i mitt kjøkken.

red_pesto

Rød pesto (2 porsjoner)
35 g soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
1/2 dl ristede pinjekjerner
1/2 dl revet parmesanost
ca 1 dl olivenolje
Pepper

Soltørkede tomater: Jeg bruker de tørre tomatene, og da bør disse ligge et par timer i vann før de tas i bruk. Hell av vannet og klem ut ekstra væske, så er de klare til dyst. Det går også fint å benytte tomater som ligger i olje.

Kjør soltørkede tomater, hvitløk, ristede pinjekjerner, revet parmesanost og litt olivenolje i food processor eller lignende. Spe på med olje til pestoen får en passe konsistens. Den skal ikke være rennende, men ikke være for tørr heller. Ferdig!

Rød pesto er sabla godt til kylling, fisk og sandwicher. Som for eksempel foccaciasandwich med rød pesto, ruccola, brie, serranoskine, rød løk, frisk tomat og agurksiver. Mmmm…

red_pesto_pasta

Det er også veldig godt til pasta:
Penne med rød pesto og kyllingfilet (1 porsjon)
125 g kokt penne pasta
1 kyllingfilet
1-2 ss rød pesto
Olje til steking
Salt og pepper
Frisk basilikum

Kok pasta som anvist. Hell av kokevannet og la pastaen være i gryten. Bland rød pesto sammen med pastaen. Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek i olje. Del fileten i strimler (før eller etter steking, det spiller ingen rolle). Ha kyllingstrimlene sammen med pastaen og bland godt. Dryss over grovhakkede basilikumsblader, og server med godt brød, eller en grønn salat.

Denne pastaretten er sabla god både varm og kald.

4 Comments

 1. Hei!
  Har nett oppdaga bloggen din, og eg må berre sei at den er veldig flott! Har funne masse oppskrifter eg vil prøve, og heretter vil eg kikke fast innom til deg!
  Pesto av soltørka tomater er digg! Også som pålegg:-)

 2. Googlet for å finne inspirasjon til dagens middag og kom dermed inn på bloggen din. Masse spennende jeg gleder meg til å prøve! Rød pesto er knallgodt og jeg spiser det alltid til reker (høres utrolig sært ut, men det er kjempegodt!) – bruk det på loffen og lass på med reker :) Pleier ikke å riste pinjekjernene, men det må jeg prøve en gang

  • ENEstående Mat

   Hei Hanne!
   Så gøy at du fant inspirasjon på bloggen min :-)
   Når du rister pinjekjernene får du fram de naturlige aromaene og smakene som ligger i nøttene og de blir enda bedre. Det gjelder i grunnen alle nøtter.
   Takk for tipset om rekene. Det skal jeg definitivt prøve ut :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.