Bakst, Frokost, Lunsj

Ost- og nøttemuffins

Jeg har aldri kastet meg over lavkarbo-trenden. Til det er jeg altfor glad i pasta, ris, poteter og alle de andre deilige karbohydratene. Likevel dukker det opp en og annen oppskrift som kan ha noe for seg. Som disse deilige nøttemuffinsene. Det er mulig det er den smeltede osten som gjør utslaget. Jeg kan strekke meg langt for smeltet ost… Helt inn i Fedons rekker, om nødvendig…

Grove muffins med ost og nøtter

Ost- og nøttemuffins (6-8 stk.)

80 g smør
120 g Jarlsbergost
4 egg
120 g mandler
120 g valnøtter
1 ts bakepulver
1 ts salt
1,5-2 ts fennikelfrø

Pisk eggene sammen i en blandebolle. Pisk i bakepulver og salt. Smelt smør. Rasp ost. Kjør nøttene og mandlene i en food processor til de er finmalte. Bland nøtter, fennikelfrø, ost og smør sammen med eggene. Fordel røren i muffinsformer. Brukes muffinsbrett må brettet pensles med olje i forkant. Stekes midt i ovnen på 180 grader, i ca 15 minutter.

nærbilde av ostemuffins

Muffinsene nytes best når de er nystekte og fremdeles litt varme. Ha gjerne pålegg på, men jeg synes de er best uten. Perfekt som et lite mellommåltid, eller til frokost og lunsj. Kan oppbevares i kjøleskapet, i en pose eller boks, i 2-3 dager. Da er det fint å varme de opp litt i ovnen før de inntas. De kan også fryses.

Oppskriften fant jeg på nettet et sted, men klarer ikke finne tilbake til siden… Teflonhjerne!

2 Comments

  1. For å bli mett deler eg muffinsen i 3 “skiver”, har på rikeleg med smør og egg eller ost, veldig godt. held meg mett frå kl sju til 11:30.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.