tallerken med pasta og katareller
Middag

Pasta med kantarell og bacon

Jeg vet ikke om “kantarelloverraskelse” er et ord, men det burde det være. For en stund siden fikk jeg nemlig flere kantarelloverraskelser:
Kantarelloverraskelse nr. 1: En dag jeg kom på jobb stod det en skål full av flotte, orange kantareller og ventet på meg på pulten min. De var fra kollegaen min Janet som tenkte kanskje jeg kunne bruke de til bloggen min. Hun hadde til og med oppskrift på pasta med kantarell og bacon og fløte med til meg. Det var en veldig fin start på dagen!
Kantarelloverraskelse nr. 2: Jeg trodde ikke man kunne plukke sopp om sommeren, men så gårjo ikke jeg på sopptur annet enn i butikken. Så hva vet vel jeg…
Kantarelloverraskelse nr. 3: Min begeistring for kantareller har vært begrenset men etter å ha laget Janets oppskrift er jeg rett og slett frelst!

tallerken med pasta og katareller

Pasta med kantarell og bacon (1 porsjon)

125 g kokt pasta
70 g baconterninger
1 fedd hvitløk, finhakket
1/4 løk, finhakket
100 g kantareller, børstet og renset
0,5-1 dl matfløte
2 ss frisk basilikum, grovt hakket
2-4 ts smør, til steking
Pepper

Kok pastaen som anvist på pakningen. Ha 1-2 ts smør i varm stekepanne og stek baconterningene til de er gyldne og begynner å bli sprø. Senk varmen og ha i finhakket løk og hvitløk. Stek videre til løken er blank og mør. Sett til side.

Stek kantarellene i 1-2 ts smør på middels til sterk varme. Når soppen begynner å bli mørkere og litt sprø tilsettes bacon og løk. Ha så i den ferdig kokte pastaen og hell over fløte. La fløten koke opp før fersk basilikum drysses over. Krydre med litt nykvernet pepper. Herligheten er nå klar til servering.

Tørkede kantareller
Har du mer sopp enn du kan spise kan de tørkes i stekeovnen på ca 50 grader. La ovnsdøra stå litt på gløtt. Det tar ca et døgn, så har du flott krydder til høstens sauser.

nærbilde av ferske kantareller

nærbilde av et glass med tørkede kantareller

12 Comments

  1. Bacon, pasta og kantareller?! Dette MÅ jo bare smake helt fantastisk! Skal prøves så fort som mulig :)

  2. Janet Vindenæs

    Jeg ble så glad at du kunne bruke kantarellene – nå skal det sies at det var en gave fra min bror – han plukket dem på Eftevåg i Randesund. Og selv om jeg vet det er godt, så blir jeg sulten bare av å lese artikkelen!

  3. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg også :-)

  4. Kantareller er yndet mat og foto-objekter i disse tider.

  5. Charlotte Steinhaug

    Så bra, Anne Cathrine – takk for tips!!

  6. Må bare si det som det er, for en fantastisk mat blogg/side du har laget! dagens middag blir nok retten over og jeg kommer garantert til å sjekke siden i ny og ne for nye spennedes oppskrifter!!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.