caffe mocha
Drikke

Caffè mocha med appelsin

Jeg forsøker å ikke svi av en halv månedslønn på kaffe hver måned, men det krever sin kvinne å gå standhaftig forbi Kristiansands absolutt beste kafé, Cuba Life, flere ganger om dagen. Dømt til å mislykkes som jeg er, omfavner jeg min karaktersvakhet med begge hender når jeg først svikter. Som regel er det dobbel cappucino som lokker mest, men i det siste har jeg latt barista Tímea overtale meg til å gå for  Supermocha med smak av appelsin.

Det som er så supert med Cuba Lifes supermocha er at det ikke benyttes sjokoladesirup, og dermed blir ikke mochaen for søt. I stedet bruker de søtet og smaksatt kakaopulver som gir litt sødme, men mest av alt en god smak av mørk, bitter sjokolade og frisk appelsin.

caffe mocha

Når det kommer til den tiden i måneden når kontoen er skrapa og det er viktigere med middag i magen enn fancy kaffe, så er det fint å kunne varme seg på hjemmelaget caffè mocha med appelsin. Men kaffen kommer med en liten advarsel: Den er super avhengighetsdannende…

Caffè mocha med appelsin (1 kopp)

Enkel eller dobbel espresso
1 ts Valrhona kakaopulver (eller annen god kakao)
Sukker eller suketter
Lettmelk, varm og skummet
Revet appelsinskall

Lag en sterk og god espresso av de bønnen du liker best. Ha kakaopulver og og ønsket mengde søtningsmiddel i bunnen av en stor kopp og hell over espressoen. Rør godt til alt er løst opp.

Varm opp ønsket mengde melk. Bruk melkeskummer eller steamer for å få fluffy melkeskum. Ha appelsinskall i en liten småmasket sikt og hell den varme melken over sikten, i koppen med espresso. Slik får melken et hint av appelsinsmak. Topp med luftig skum.

Dryss til slutt over ekstra kakao og litt revet appelsinskall. Appelsinskallet er bittert og klumper seg lett i kaffen, så ikke ta for mye.

PS: Liker du ikke appelsinsmak sammen med sjokolade så er det bare å droppe appelsinskallet.

#oppskriftsutfordringen

Dette innlegget er en del av et initiativ startet av Mia Frogner som skriver greenbonanza.com. Tanken er at vi matbloggere utfordrer hverandre til å dele oppskrifter innenfor et gitt tema (turmat, beter, eplekaker eller lignende) og samtidig lenker til andre matbloggere som deltar i samme utfordringen. Det er jo litt kult, da, for det kan jo være du som leser oppdager en ny oppskrift du vil prøve, eller sågar finner en ny favorittblogg du vil følge. Det er inpirerende for oss bloggere og forhåpentligvis også for leserne våre. En vinn vinn-situasjon altså, og det liker vi!

Det er ikke bare på de forskjellige bloggene du kan finne fram til oppskriftene: søk deg fram på SoMe med #oppskriftsutfordringen (jeg har laget egen tag på denne bloggen for dette også) og la deg inspirere av alle de flinke matbloggeren som finnes der ute.

Månedens utfording er det Julia i magevennligmat.no som har satt igang. Tema er alkoholfri drikke, noe som sikkert ikke er så dumt etter en lang og travel høytid. Her finner du linker til de andre bloggerne som deltar i utfordringen (tanken er at listen oppdateres etterhvert som det kommer flere til):

Mias Mat har laget Ingefærsirup til ingefærbrus

Kvardagsmat frister med Virgin Mojito

Et kjøkken i Istanbul deler oppskrift på Ayran (tyrkisk drikkeyoghurt)

Godtog sunt har laget Urteblanding til detox

The Norwegian Hausfrau har lagt ut flere måter å pimpe opp vannet

Sunnere alternativ har laget Ingefærte med honning

Kokebloggen frister med eple og ingefær sour

Godt og Sunt serverer Velgjørende superdrikk

Green Bonanza har delt Limonade med sitrus og urter

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.