one pot pasta med chorizo og ajvar
Middag

One pot pasta med chorizo og ajvar

Her er en pastarett med en god dose selvtillit. Den er trygg på seg selv og har sterke meninger (eller i alle fall sterke smaker). Det ikke noe lusking rundt grøten her i gården, bare bånn pinne til smaksløkene dine ber om nåde! I love it!

one pot pasta med chorizo og ajvar

Ajvar er et nytt bekjentskap for meg. Det er en god krydret mos hovedsakelig laget av bakt eller grillet paprika og aubergine. Kjøper du ajvar i butikken (noe som absolutt er innafor) kan du velge mellom mild eller sterk type. Jeg velger ofte den milde varianten og synes den gir mer enn nok smak, spesielt hvis det er kraftig “pønsj” i chorizopølsa. Men gå for så mye styrke du tåler. De søte selskapertene er med på å dempe det heite helhetsinntrykket, men det er ikke til å stikke under en stol at denne pastaretten vet å markere seg!

One pot pasta med chorizo og ajvar (1 porsjon)

80 g chorizopølse, i biter
0,5 (ca 50 g) gul løk, finhakket
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 middels stor sjampinjong (ca 50 g), i skiver
80 g penne, eller annen type pasta
2 ss mild ajvar
2 dl grønnsakskraft/-buljong
100 g selskapserter (frosne)
Salt og pepper
Parmesanost

Chorizopølse kommer både som rå pølse og som speket. Det spiller ingen rolle hvilken type som benyttes her, men tynne skiver beregnet som pålegg er ikke å anbefale. Får du tak i rå chorizo kan innmaten skvises ut som små kjøttboller. Spekepølsen skjæres i tykke skiver og deles i to før de stekes.

one pot pasta med chorizo og ajvar

Bruk emaljert støpejernsgryte eller belagt stekegryte og stek chorizopølsen på middels ster varme til pølsen begynner å gi fra seg litt fett i gryten. Tilsett litt olje om nødvendig (avhengig av hvor mye fett det er i pølsen).

Tilsett finhakket løk og hvitløk og la alt surre forsiktig under omrøring til løken er blank og myk. Ha i soppskivene og stek videre et par minutter til soppen begynner å svette. Rør inn ajvar (paprikamos) og hell over kraften. Ha til slutt i pastaen og kok opp. Senk temperaturen og la gryteretten småputre under lokk til pastaen ferdig kokt, gjerne med litt tyggemotstand (al dente), ca 10-15 minutter.

Når gryta er klar, smak til med salt og pepper og rør inn selskapsertene. Gi gryteretten et raskt oppkok slik at ertene blir gjennomvarme og servér med parmesanost i tynne skiver.

one pot pasta med ajvar og chorizo

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.