wraps med søtpotet
Kjøttfri mandag, Lunsj, Matpakke

Wraps med søtpotet og cottage cheese

Min største frykt tror jeg kanskje må være at jeg skulle falle for en veganer (beklager hvis jeg fornærmer noen). I alle fall tror jeg underbevisstheten min er av den oppfatning. Jeg hadde nemlig et mareritt en natt hvor jeg drømte at jeg gjorde nettopp det, jeg ble kjæreste med en veganer. Vanligvis er kjærestedrømmer gode og jeg våkner med et smil, men her våknet jeg dyvåt av svette og med et skrik: – Men hva med OST, da?

wraps med søtpotet

Mitt lidenskapelige forhold til bacon er altså ingenting sett i forhold til hva jeg føler for ost. Ergo, veganer blir jeg aldri. Derimot hender det rett som det er at jeg leker “vegeterianer” (se flere oppskrifter på #kjøttfrimandag), for det finnes utrolig mye god mat uten kjøtt. Som for eksempel denne godsaken – wraps med søtpotet og cottage cheese. Cottage cheese med Sriacha-saus. Hvorfor har jeg ikke tenkt på dét før? Det er jo en kongekombinasjon. Makan til smaksbombe! Dette MÅ du bare smake!

Wraps med søtpotet, cottage cheese og korianderpesto (1 porsjon)

ca 80 g søtpotet, i terninger
0,5 rød løk, i biter
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper

ca 70-80 g cottage cheese
0,5 fedd hvitløk, finhakket
0,25 ts Sriracha (chilisaus)

Korianderpesto (3-4 porsjoner)
20-30 g ristede cashewnøtter, usaltede
ca 20 g fersk koriander
2 fedd hvitløk
ca 0,5 dl olivenolje
Grovt salt og nykvernet pepper
0,25 ts limesaft

ca 50 g blomkål, i små buketter
0,25 grønn paprika, i strimler
Baby leaf salat
10 g ristede cashewnøtter, usaltede
1 fullkornstortilla (eller tilsvarende)

Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og del i like store terninger, 1-2 cm store. Del rødløken i omtrent like store biter. Ha søtpotet-terninger og løk i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og dryss på salt og pepper. Rist på formen slik at olje og krydder fordeler seg jevnt. Bak midt i ovnen til søtpoteten er mør (ca 30-40 minutter). Avkjøles litt før bruk i wrap’en.

Wraps med bakt søtpotet og cottage cheese

Mens grønnsakene bakes i ovnen, lag korianderpestoen: Rist usaltede cashewnøtter i en tørr stekepanne og la de avkjøles raskt. Ha koriander, nøtter, hvitløk og olje i en elektrisk urtehakker/matmølle (eller lignende) og kjør til en jevn saus. Spe på med mer olje om nødvendig. Smak til pestoen med salt, pepper og limesaft.

Rør sammen cottage cheese, finhakket hvitløk og Sriracha-saus i en bolle. Bruk så mye eller lite chilisaus som du ønsker.

Skyll blomkålen og del i bittesmå buketter. Strimle paprikaen og rist cashewnøttene i en tørr stekepanne.

Legg tortillaen på flatt underlag. Legg på en neve baby leaf salat-blader, bakt søtpotet og løk, cottage cheese-blandingen og de rå grønnsakene. Avslutt med å ringle over korianderpesto. Brett sammen wrap’en og fest med en tråd, tannpirker eller trespyd før den er klar for å nytes. Eller pakk wrap’en inn i matpapir hvis du ikke skal spise den med én gang.

Wraps med søtpotet og cottage cheese

Wrapsen er inspirert av en lignende versjon jeg kjøpte på Lett på Aker Brygge.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.