one pot pasta med kylling
Middag

One pot pasta med kylling og sopp

Ikke vet jeg når det å bruke lang tid på middagen ble uglesett på lik linje med snøstormer i mai, men det er i alle fall svært sjelden oppskrifter blir annonsert med følgende ord: Lag denne gryteretten i dag. Den er klar på tre timer! Vår tids forventning til at alt skal gå raskere og raskere slik at vi kan bruke mer tid på seriefrotsing, skviser ut hyggelige aktiviteter som matlaging og brettspill.

Nå tror du kanskje at det kommer en oppskrift som krever et halvt dagsverk, men ta det bare helt med ro: denne middagsretten kan stå på bordet om kun 28 minutter, så seriekvelden er redda… ;)

one pot pasta med kylling og soppa

Joda, jeg kan kritisere hurtigmat-trenden alt jeg vil, men selv en småsliten matblogger setter pris på at god, hjemmelaget mat ikke alltid behøver å være en heldagsjobb. Da er slike one pot pasta-retter helt gull! Alt i en gryte, raskt og godt – her vi snakker kinderegg for både travle småbarnsforeldre og “enestående” sjeler.

One pot pasta med kylling og sopp (1 porsjon)

1 ts smør
1 ts olivenolje
2 stk. økologisk kyllinglårfilet
0,5 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 stk. sjampinjong (ca 80 g), i tykke skiver
1 ss soltørkede tomater i olje, hakket
ca 1 ts hvetemel
2 dl kyllingkraft/-buljong
1 dl kremfløte
60 g tørr fullkornpasta

Parmesanost
Rosépepper
Friske basilikumblader

Varm smør og olje i en tykkbunnet gryte på litt over middels sterk varme (bruk gjerne en emaljert støpejernsgryte). Tørk kyllinglårfiletene med kjøkkenpapir og stek 2 minutter på hver side. Krydre med salt og nykvernet pepper underveis og legg til side.

Surr løk, hvitløk, sjampinjong og hakket soltørket tomat i gryta under omrøring til løken begynner på bli blank og mør.

Dryss over melet og rør om slik at det blir godt fordelt før kraften helles over gryteretten. Tilsett kremfløte og pasta, rør om og kok opp. Legg kyllingfileten tilbake i gryta, sett på lokk og la alt småkoke under lokk til pastaen er ferdig kokt, fremdeles med litt tyggemotstand. Spe på med mer kraft om nødvendig.

Server den ferdige pastaretten med parmesanost, knust rosépepper og friske basilikumblader.

one pot pasta med kylling, sopp og soltørka tomater

Oppskriften fant jeg hos danske Cathrine Brandt.

4 Comments

  1. Hvor mye mel ?

  2. Takk for super oppskrift! Denne ble til tidlig middag i dag, men sløyfet soltørket tomat til fordel for hvitvinsedikk, sitronskall, rosmarin og persille. Nam!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.